(VIDEO) KONJ SA ŽIVIM RANAMA VUČE ZAPREGU U PODGORICI: I niko ne reaguje ni najmanje
Foto: Youtube/Printscreen

Čija su odgovornost bolesne životinje

(VIDEO) KONJ SA ŽIVIM RANAMA VUČE ZAPREGU U PODGORICI: I niko ne reaguje ni najmanje

Crna Gora -

Jedna žena snimila je konja sa otvorenim ranama kako vuče zapregu u Podgorici.

"Odmah sam pozvala policiju, rekla šta sam videla i objasnila im da se zaprega kreće od NK-CT semafora ka Delti, i da je skrenula u Siti kvart. Rekli su da će poslati patrolu, a ja sam se ponudila da zapregu pratim do momenta dok se policija ne pojavi. Ubedili su me da to ne treba da radim, jer oni mogu sami i da će odmah poslati patrolu", kazala je.Zatim je pozvala Veterinarsku inspekciju, gde su je saslušali i objasnili kako stoje stvari.

"Za bilo koju reakciju njima je potrebno da se uključi policija ili komunalna policija. Rekla sam im da sam obavestila policiju, na šta su mi iz inspekcije rekli da će oni onda nakon uviđaja i identifikacije dobiti službeni dopis po kojem će postupiti i podneti prijavu protiv vlasnika životinje shodno Zakonu o zaštiti dobrobiti životinja. Činilo se da će se dobro završiti, ali me je policija nakon 30 minuta pozvala i rekla da nisu uspeli da lociraju zaprege", rekla je.

Veterinarskoj inspekciji je, kaže, slala fotografije i snimak nemilog događaja.

(VIDEO) AJDE DA GA UBIJEMO: Ovako se Nikšićani iživljavaju nad nedužnom životinjom

"Molila sam da oni zvanično pošalju dopis policiji da se identifikuje vlasnik. Kako ipak nisam sigurna da su to učinili i sama sam mejlom prosledila link za video i fotografije Upravi policije na koje nisam dobila odgovor", dodala je.

Stoga se sa razlogom pita čija su odgovornost zlostavljane, bolesne i povređene životinje na teritoriji glavnog grada Crne Gore, prenosi CDM.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track