VAŠINGTON: Priznanje za liderstvo dodeljeno Dušku Kneževiću
Foto: Tviter/Sasha Toperich

Transatlantski ekonomski forum

VAŠINGTON: Priznanje za liderstvo dodeljeno Dušku Kneževiću

Crna Gora -

Predsedniku Atlas Grupe i Univerziteta Mediteran Dušku Kneževiću dodeljeno je priznanje za liderstvo Centra za transatlantske odnose odnose Džons Hopkins Univerziteta u Vašingtonu.

Priznanja koja se dodeljuju uticajnim političkim, biznis i akademskim liderima zemalja Mediterana i SAD, uručena su sinoć u Vašingtonu na ceremoniji u okviru Transatlantskog ekonomskog Foruma.

Forum je održan 5. i 6. decembra na Paul H. Nitze Školi za napredne međunarodne studije (SAIS) Johns Hopkins Univerziteta, u organizaciji Centra za transatlantske odnose i Američke privredne komore.

Predsedniku Atlas Grupe Nagrada za liderstvo Mediterana (SAIS Mediterranean Leadership Award) dodeljena je za društvenu angažovanosti kroz obrazovanje i filantropiju, doprinos jačanju pozitivnih trendova međuzavisnosti na Zapadnom Balkanu, kao i zbog promovisanja transatlantskih vrednosti kroz saradnju u regionu. Nagradu je uručio kongresmen Robert Aderholt.

Na panelu je istaknuta Crna Gora kao pozitivan primer prosperiteta i stabilnosti u našem regionu i pored svih izazova aktuelne geopolitičke situacije.U tom kontekstu i predsjednik Atlas grupe i Halcel istakli su značaj što brže ratifikacije, u američkom Senatu, NATO protokola o pridruživanju Crne Gore.

Forumu u Vašingtonu prisustvuju brojni predstavnici privatnog i javnog sektora iz Vašingtona, Zapadnog Balkana i Mediteranskih zemalja, predstavnici američkog kongresa, ambasadori zemalja učesnica kao i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

(Portalanalitika.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track