MAROVIĆI STRAHUJU ZA SVOJU I BEZBEDNOST SINA MILOŠA: Podneli prijavu protiv Mujovića zbog pretnji
Foto: Printscreen CdM Beta

Pretnje pismima i porukama

MAROVIĆI STRAHUJU ZA SVOJU I BEZBEDNOST SINA MILOŠA: Podneli prijavu protiv Mujovića zbog pretnji

Crna Gora -

Bivši visoki funkcioner DPS Svetozar Marović i njegova supruga Đorđina podneli su krivičnu prijavu protiv Veselina Mujovića ističući da strahuju za svoju i bezbednost njihovog sina Miloša.

Da je po nalogu osnovnog tužioca saslušan pred podgoričkom inspektorima, medijima je potvrdio upravo Mujović koji ističe da je prijava laž koju je smislio osuđeni šef kriminalne grupe iz Budve.

Mujović objašnjava da u prijavi Marovića piše da im je poslao dva preteća pisma i nekoliko telefonskih poruka slične sadržine. U istom tekstu tvrde da Mujović u Beogradu ima mnogo prijatelja i da je povezan sa nekim generalima koji bi mogli da im naude.

"Ljudima je bilo više nego neprijatno što su morali da me saslušaju, jer čudno - u prijavi Marovići naglašavaju da su poruke izbrisane, a da su pisma neobjašnjivo nestala", ističe Mujović.

"Očigledno je da su me lažno optužili, za razliku od mene koji sam iz Istražnog zatvora svaku prijavu o pretnjama Marovića potkrepio dokazima. Porodici Marović ne preti nikakva opasnost od mene, niti sam imao nameru da bilo kome ugrozim bezbednost, pa ni njima."

Na pitanje koji je motiv porodice doskorašnjeg funkcionera DPS da ga "lažno prijavi", Mujović je odgovorio da to čine jer je i pred tužilaštvom i sudom prijavio i dokazao mnoge kriminalne aktivnosti tog Budvanina.

"Ranije sam se svakodnevno družio sa nekadašnjim političarem i tada sam pokušao da posredujem kako bi se rešio spor između Marovića i Olivere Ilinčić, oko nekih nekretnina i novčanih potraživanja. Uvidom u tu dokumentaciju, iz koje se vidi da su opljačkali više od 100 miliona evra, utvrdio sam da je reč o teškim krivičnim delima. Sve sam to predao nadležnima", rekao je Mujović.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track