ZAVRŠEN  PROTEST OPOZICIJE PROTIV NATO: Protivnici ih na kraju mitinga zasuli KAMENICAMA
Foto: Vijesti.me/Darvin Murić

Zapaljivo u Podgorici

ZAVRŠEN PROTEST OPOZICIJE PROTIV NATO: Protivnici ih na kraju mitinga zasuli KAMENICAMA

Crna Gora -

Deo opozicije, koji se protivi donošenju odluke o priključenju Crne Gore u parlamentu, predvođeni opozicionim Demokratskim frontom, održao je danas na Cetinju protest.

Protest je održan uoči početka sednice parlamenta i završen je bez većih incidenata. Pristalice DF su tom prilikom zapalile zastavu NATO. Kako su preneli crnogorski mediji, najveći incident dogodio se kada su se protestanti razilazili, a grupa mladića ih je zasula kamenica, pa je intervenisala policija.

Protest je završen obraćanjem jednog od lidera DF i psredsednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića koji je rekao da se danas u Skupštini potpisuje aneksija Crne Gore. "Ali mi smo se okupili da bi poručili da ne pristajemo na ovu izdaju. Oni su izdali sve što su mogli izdati i danas sa ovog mesta poručujemo da ćemo poništiti ovu odluku čim se za to stvore uslovi", poručio je Mandić.

On je kazao da u CG nema nijednog Srbina koji bi glasao za NATO. Mandić je pozvao opoziciju da im se pridruže u daljoj borbi protiv režima.Predsednik PzP-a Nebojša Medojević kazao je da je ovaj režim okupirao CG.On je optužio policiju da nije dozvolila autobusima sa slobodnim ljudima da dođu na Cetinje.

"Ali proći će i ova izdaja. Glas naroda je glas Boga i mi smo stoga da se izađe na referendum. Teško tome predsedniku koji se boji svog naroda", poručio je Medojević.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track