Najnovije vesti

(VIDEO) POBEDILA SRPSKA VAROŠ! Milov DPS poražen u Herceg Novom
Foto: Prinstcreen Facebook

Uspeh

(VIDEO) POBEDILA SRPSKA VAROŠ! Milov DPS poražen u Herceg Novom

Crna Gora

Lider Demokrata Aleksa Bečić je proglasio pobjedu opozicije u Herceg Novom i poručio da je Demokratska partija socijalista doživjela ubjedjljivi politički nokaut.

Demokratska Crna Gora je saopštila njihove rezultate nakon 100 odsto izbrojanih glasova. Prema njihovim podacima, DPS je osvojio 31 odsto ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25 odsto ili 9 mandata, Demokratski front nepunih 11 odsto, odnosno 4 mandata, Novska lista 7.8 odsto ili tri mandata, a Socijalistička narodna partija 5.5 odsto ili 2 mandata. Po jedan mandat su osvojili Izbor, Socijaldemokrate, koalicija SDP i URA i Građanska lista za Herceg Novi.

Bečić je na konferenciji za novinare kazao da je DPS u odnosu na parlamentarne izbore pao za pet procenata, a da su Demokrate sa 14 skočili na 25 procenata.

“I nakon Budve, i nakon Kotora i nakon šamara u Nikšiću, DPS je u Herceg Novom doživio ubedljivi politički nokaut,” kazao je Bečić. Bečić je rekao da je ovo najsrećniji dan u njegovom životu i pozvao pristalice da slave mirno u svojim domovima.

"Prvi put sada u Herceg Novom, 19 odbornika imaju partije koje nikada nisu bile u koaliciji sa DPS. Herceg Novi je u političkim krugovima bio prepoznat kao grad sa nacionalnim predznakom, a sada je veliki broj glasova dobila građanska partija", rekao je Bečić.

On je kazao da je podrška Demokratama između dva izborna ciklusa porasla za 80 odsto što nije zabeleženo u političkoj istoriji Crne Gore.

"Mi nismo porazili samo političke protivnike, već i kriminal, korupciju. Ovo znači početak pada DPS i rasta Demokrata: Ovo je herojska pobeda. Vođena je najprljavija kampanja", izjavio je Bečić.

Nosilac izborne liste Demokrata Stevan Katić kazao je da novu vlast čeka puno posla. “Predstoji nam ogroman rad. Moramo Herceg Novi da izvučemo iz ovih kandži, ovih dugovanja koja su se desila u dve i po godine koalicije DPS-Izbor,” kazao je on.

Milo Đukanović je na završnoj konvenciji DPS u Herceg Novom, DF nazvao "raspomamljenom četničkom bratijom".

"Nije Herceg Novi srpska varoš, već crnogorski ponos", poručio je je Đukanović.

(Vijesti.me)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...