MILORAD DODIK: Mnogi žele da umanje srpska stradanja!
Foto: Dado Đilas

Predsednik Republike Srpske o rehabilitaciji fašizma

MILORAD DODIK: Mnogi žele da umanje srpska stradanja!

Region -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da rehabilitacija fašizma i pristalica fašističkog pokreta u poslednje vreme sve više poprima zastrašujuće razmere, ali da Rusija predvodi borbu protiv toga.
- U tom kontekstu, borba za opšteljudske vrednosti i ujedinjenje ljudi pod tim pokroviteljstvom postaje efikasan mehanizam suprotstavljanja naporima pristalica neofašizma - rekao je Dodik za Rusku gazetu.

On je istakao da se novi pokreti sa ideologijom identičnom nacizmu sve više šire u svetu i da se među njih, u izvesnoj meri, mogu ubrojati i sledbenici radikalnog islama.Povodom manifestacije „Besmrtni puk“, koja će 9. maja prvi put biti održana u Banjaluci, Dodik je rekao da se Srpska sa zadovoljstvom pridružila toj akciji koja dolazi iz Rusije i koja ima poseban značaj u uslovima kad mnogi žele da umanje srpska stradanja i doprinos borbi protiv fašizma. On je podsetio da su Banjaluka, to područje i srpski narod koji tu tradicionalno živi bili na strani antifašističkog pokreta i da su tokom te borbe stradali mnogi Srbi.Predsednik RS je istakao da je nesporna činjenica da je za vreme Drugog svetskog rata namerno, neposredno u blizini Banjaluke, smešten jedan od najvećih koncentracionih logora Jasenovac, u kojem je, kako napominje Ruska gazeta, prema procenama istoričara stradalo više od 500.000 Srba.Ag.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Da li je za Srbiju interesantan gasovod Turski tok?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track