(VIDEO) DRAMATIČNO U CRNOJ GORI, POŽARI OD BARA DO NIKŠIĆA! Preti nova evakuacija, evo gde je najkritičnije!
Foto: Vijesti.me, Foto: Vjesti.me, Služba zaštite i spasavanja Tivat

BORBA S VATROM

(VIDEO) DRAMATIČNO U CRNOJ GORI, POŽARI OD BARA DO NIKŠIĆA! Preti nova evakuacija, evo gde je najkritičnije!

Crna Gora -

Vatra koja je jutros izbila na Obosniku spustila se prema Krašićima i došla u neposrednu blizinu velikog vikend naselja.

Sve raspoložive snage su na terenu i brane naselje od vatre.

Požar na poluostrvu Luštica, koji je izbio juče, sada je pod kontrolom, saopšteno je iz tivatske Službe zaštite i sapašavanja.

Požarišta su i dalje aktivna, međutim gašenje vatre umnogome olakšava i to što je vetar prestao da duva.

"U gašenju požara pomaže Vojska Crne Gore. Nijedan objekat za sada nije ugrožen", rekao je komandir Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić.

Uskoro se očekuje i pomoć iz vazduha, koju će pružiti MUP.

Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP, veoma je kritično na tom području i ako vetar nastavi da duva ovim tempom vatra će ubrzo doći do kuća.

NATO i saveznici najavili su da će pružiti pomoć u gašenju požara i očekuju se danas.

Bar – Trenutno je aktivan požar u Sutomoru na Golom brdu. Požar je lokalizovan. Nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo. Prijavljen je i jedan požar ka Paštrovićima. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti.

Budva – Trenutno je aktivan požar na Paštrovskoj Gori, ali je pod kontrolom.

Kotor – Aktivnih požara nema, ali ekipe i dalje dežuraju u Bigovi.

Tivat – Aktivan požar na Luštici. Ekipe su na terenu. Od ponoći aktivan požar u Zabrđu, kod Obosnika. Trenutno nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo, ali se situacija menja iz sata u sat. Nemaju informaciju o trenutnom broju vozila i službenika na terenu. Postoji mogućnost da će ponovo biti potrebna evakuacija stanovništva.

Herceg Novi – Rose – požar je pod kontrolom. Rt Veslo – požar je pod kontrolom. Obosnik – požar je aktivan od ponoći. Požar je zahvatio šumu. Nisu ugroženi stambeni objekti ni stanovništvo. Službi zaštite i spašavanja Herceg Novi asistiraju kolege iz Službe zaštite i spašavanja Tivat i DVD Krtoli.

Podgorica – Trenutno su aktivni požari koji su zahvatili nepristupačna mesta u brdima. Nijedna ekipa Službe zaštite i spašavanja Podgorica nije na terenu.

Cetinje – Aktivni požari u Markovini, Lastvi Čevskoj i Gospoštini. Ekipe su na terenu, ali nisu ugroženi stambeni objekti i stanovništvo.

Danilovgrad – Dva aktivna požara: Zagarač i Slapi. Nije ugroženo stanovništvo niti stambeni objekti.

Nikšić – Trenutno su aktivni požari u Drenovštici, Bogetićima i na brdu Tović. Nije ugroženo stanovništvo ni stambeni objekti. U pitanju su šumski požari. Nema ekipa na terenu. Bogetići, gorelo je uz magistralu. Požar je lokalizovan. Trenutno su se ekipe uputile ka Rudinama, ali ne znaju koliki je obim požara niti da li su ugrožene kuće dok ne stignu na lice mesta.

Evakuisani majka i beba iz Srbije

Prethodnog dana bilo je jako teško vatrogascima i meštanima Crnogorskog primorja. Sa poluostrva, iz naselja Ponte Veslo je evakuisano 40 ljudi, među njima i majka i četvoromesečna beba iz Srbije.

(Kurir.rs/ Vijesti.me/ Mondo.me)

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track