(VIDEO) SPAS U ZADNJI ČAS: Crnogorska vlada daje 5,2 miliona evra za otplatu dugova Montenegro erlajnza!
Foto: Printscreen Vijesti.me

odrešili kesu

(VIDEO) SPAS U ZADNJI ČAS: Crnogorska vlada daje 5,2 miliona evra za otplatu dugova Montenegro erlajnza!

Crna Gora -

PODGORICA - Vlada Crne Gore predložila je izmene Zakona o budžetu za 2017. godinu, kojima se predviđa izdvajanje dodatnih 5,2 miliona evra za nacionalnu avio-kompaniju Montenegro erlajnz.

Crnogorski ministar finansija Darko Radunović je rekao na današnjoj konferenciji za novinare da su budžetski prihodi Crne Gore u prvih jedanaest meseci uvećani za 64 miliona evra u odnosu na uporedni period prethodne godine.

"Do kraja godine očekuje se da ukupno uvećanje bude oko 90 miliona evra u odnosu na 2016. godinu. To je dalo Vladi mogućnost da, između ostalog, izdvoji novac i za program civilnog vazduhoplovstva, odnosno za Montenegro erlajnz, u iznosu od 5,2 miliona evra", izjavio je ministar.

Kako je objasnio, novac za civilno vazduhoplovstvo biće usmeren Montenegro erlajnsu za plaćanje dospelih obaveza za Eurokontrol, Foker pul, Đenerali osiguranje, Foker tehnik... Prema rečima izvora iz Vlade Crne Gore, iako još uvek nije doneta konačna odluka o sudbini Montenegro erlajnsa, Vlada do donošenja odluke, što se očekuje na proleće, neće dopustiti da kompanija ode u stečaj.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) je u više navrata blokirala račun Montenegro erlajnsa, pri čemu poslednji put u septembru ove godine, kada je, kako su pisale crnogorske Vijesti. Vlada Crne Gore odlučila da taj dug plati tako što će Aerodromi svoju dobit od 2,3 miliona založiti u Hipotekarnoj banci kao garanciju za kredit te avio-kompanije.

Takođe, Montenegro erlajns je tokom septembra od Prve banke uzeo dva nova kratkoročna kredita, dok je ranije ove godine zbog neisplaćenih plata Nezavisni sindikat linijskih pilota te avio-kompanije Upravnom odboru uputio upozorenje o obustavljanju saobraćaja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track