(VIDEO) HRVATSKA POLICIJA BACILA SABORSKOG POSLANIKA NA ZEMLJU: Ivana Pernara sprečili da prođe ulicom koju su blokirali zbog iseljavanja!
Foto: Printscreen Facebook

bruka

(VIDEO) HRVATSKA POLICIJA BACILA SABORSKOG POSLANIKA NA ZEMLJU: Ivana Pernara sprečili da prođe ulicom koju su blokirali zbog iseljavanja!

Hrvatska -

ZAGREB - Poslanika Živog zida u hrvatskom Saboru Ivana Pernara policija je bacila na zemlju.

On je izveštavao uživo pratioce na Fejsbuku o iseljavanju jedne porodice iz svog doma u Zagrebu. U pokušaju da priđe kući porodice Gračanin policija ga je sprečila, a posle nekoliko minuta guranja sa pripadnicima policije, Pernar je završio na zemlji.

“Uživo iz Črnomeljskog puta gde se iseljava porodica Gračanin zbog kredita Zagrebačke banke“, napisao je Pernar i emitovao video. Međutim, kada policija nije dozvolila da priđe kući, Pernar se sa njima posvađao.

“Žele da isele porodicu koja nije mogla da vrati kredit. U Hrvatskoj navodno postoji sloboda govora, ali javnosti se ne dozvoljava da snima ono što se događa. Iseljenje je zakazano u deset sati“, rekao je Pernar. “Pitanje je da li policija sme da blokira put i da uhapsi saborskog poslanika“, dodao je.

Onda je pokušao da prođe, ali mu policija nije dozvolila. “Neka ceo svet vidi. Neka cela Hrvatska vidi šta se ovde događa. Pustite me da prolazim ulicom, ja sam saborski poslanik. Neka cela Hrvatska vidi ovu politiku HDZ-a“, vikao je Pernar.

“Pogledajte represiju na saborskog poslanika, pogledajte šta se događa. Pogledajte kako izgleda fašizacija društva pod Andrejom Plenkovićem“, rekao je Pernar.

Na drugom snimku, onaj koji je emitovao Živi zid, vidi se kako su policajci sprečili Pernara da prođe prema kući, i kako su ga oborili na zemlju.

Kurir.rs/index.hr

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track