OČISTILI RUGLO PRIMORJA: Plažama u Herceg Novom vraćen stari sjaj!
Foto: Vijesti.me/ Opština Herceg Novi, Foto: Vijesti.me/ OPŠTINA HERCEG NOVI

IZDATI NALOZI ZA UREĐENJE

OČISTILI RUGLO PRIMORJA: Plažama u Herceg Novom vraćen stari sjaj!

Crna Gora -

Službenici komunalne policije i inspeksijskog nadzora protekle nedelje obišli su 56 plaža na teritoriji opštine Herceg Novi, izdali naloge za uređenje, posle čega su one uređene, saopšteno je iz lokalne uprave.

"Ovo je nova praksa Službe i postaće redovna u narednom periodu, kako bi plaže bile čiste tokom cele godine, a ne samo u kupališnoj sezoni", objašnjava načelnica Službe Marija Andrić.

"Od 56 kontrolisanih kupališta 36 je bilo uredno, četiri su uređena tokom obavljanja inspekcijskog nadzora, odnosno zakupci su otklonili nepravilnosti u momentu kontrole, a pet u zakupcima datom roku. Na još 11 plaža uređenje je u toku, od čega šest čiste zakupci, a pet je onih koje nisu u zakupu pa će ih održavati radnici preduzeća Čistoća", informišu iz lokalne uprave.

Ugovorima o korišćenju morskog dobra koje zakupci plaža potpisuju jasno je definisana njihova obaveza da u periodu vansezone obezbede redovno i uredno održavanje plaža i akva prostora, što podrazumeva uklanjanje i odvoz otpada koji more izbaci.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Opština Herceg Novi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track