TRAGIČNA SMRT MALOG PAVLA MOGLA BITI SPREČENA, ALI ZLOSTAVLJANJE NIKO NIJE PRIJAVIO?! Dečačić pretučen primljen u bolnicu i početkom godine!
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević, Foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

ANONIMNA DOJAVA

TRAGIČNA SMRT MALOG PAVLA MOGLA BITI SPREČENA, ALI ZLOSTAVLJANJE NIKO NIJE PRIJAVIO?! Dečačić pretučen primljen u bolnicu i početkom godine!

Crna Gora -

Izvršna direktorka Centra za ženska prava Maja Raičević sinoć je, nakon protestne šetnje povodom brutalnog ubistva petnaestomesečnog deteta u Podgorici, rekla da je ova NVO juče popodne dobila anonimnu informaciju da je dečak početkom januara bio zbrinut u Kliničkom centru, te da su i tada, navodno, na njegovom telu bile vidljive povrede, ali da to policiji nije prijavljeno.

Ona je najavila da će danas zvanično zatražiti od nadležnih da ispitaju tačnost tih tvrdnji. Kako je rekla, uputiće dopis direktorki Kliničkog centra Zorici Kovačević i ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću.

"Dobili smo anonimnu informaciju da je ovo dete bilo, početkom januara, zbrinjavano u Kliničkom centru i to ćemo da istražimo. Tražićemo da se utvrdi odgovornost ukoliko neko nije prijavio nasilje nad detetom, a evidentno je bilo da su povrede nastale iz nasilja. To jedan lekar može da primeti… Ćutanje i okretanje glave previše košta. Vreme je da se to završi već jednom", rekla je ona.

Raičević nije želela da iznosi detalje o povredama koje se pominju u anonimnoj prijavi. Ona je apelovala na zdravstvene radnike da poštuju zakonsku obavezu i prijavljuju nasilje onda kada za njega saznaju obavljanjem službene dužnosti.

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević sinoć je rekla da sumnja da su lekari mogli da naprave takav propust, ali da će već danas ispitati ove tvrdnje.

Ukoliko se, kako je rekla, ispostavi da su tačne, obavestiće javnost i preduzeće rigorozne mere.

"Što podrazumeva i krivičnu prijavu protiv odgovornih, ukoliko bude propusta", istakla je ona.

Kurir.rs/ Cdm.me

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track