POLICIJSKA AKCIJA NEON U SARAJEVU: Munjevit udar na prostituciju, zbog podvođenja u noćnom klubu uhapšeno dvoje
Foto: Klix.ba

efikasno

POLICIJSKA AKCIJA NEON U SARAJEVU: Munjevit udar na prostituciju, zbog podvođenja u noćnom klubu uhapšeno dvoje

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) juče su, nakon višemesečne istrage, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo započeli realizaciju operativne akcije "Neon" na području kantona, u vezi krivičnih dela navođenje na prostituciju, trgovina ljudima i pranje novca.

U sklopu navedene akcije, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona, i to dva stana i jedan ugostiteljski objekat, i uhapšene dve osobe iz Sarajeva incijala B. S. (44) i D. S. (32)..

Kako je saopštio FUP, radi se osobama koje su u ranijem periodu i tokom 2017., organizovali pružanje seksualnih usluga većem broju nepoznatih osoba u noćnom klubu koji je pretresen u ovoj akciji.

Oni su ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili devojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

Prilikom izvršenih pretresa, pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim delima.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track