STALNA GRUPA: NATO brodovi uplovili u luku Bar
Foto: RTCG

ORGANIZOVAN PRIJEM

STALNA GRUPA: NATO brodovi uplovili u luku Bar

Crna Gora -

PODGORICA - NATO stalna grupa brodova (SNMG-2), u čijem sastavu se nalaze brod Kraljevske Mornarice Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije I Severne Irske I Španije, uplovila je jutros u luku Bar, a u planu je niz zajedničkih aktivnosti pripadnika tri mornarice.

Reč je o brodu Kraljevske mornarice UKVB i Severne Irske HMS "Dankan" (D-37), u ulozi komandnog broda i brodu Kraljevine Španije SPS "Viktorija" (F-82).

U Komandi Mornarice VCG upriličen je prijem za komandanta Grupe, komodora Majka Atlija i ostale komandante kod zamenika komandanta Mornarice VCG, kapetana fregate Jusufa Jonuza.

HMS "Dankan" (D-37) je razarač, u operativnoj upotrebi je od 2013. godine. Brod je dužine 152,4 m, širine 13,8 m, deplasmana (max.) 8.500 t, gaza 7,4 m, a maksimalna brzina koju postiže je 30 čvorova.

SPS "Viktorija" (F-82) je fregata, u operativnoj upotrebi od 1987. godine. Brod je dužine 137,7 m, širine 14,3 m, deplasmana (max.) 4.445 t gaza 7,5 m a maksimalna brzina koju postiže je 30 čvorova", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom posete brodova planiran je niz zajedničkih aktivnosti pripadnika tri mornarice i organizovan obilazak kulturnih znamenitosti Crne Gore za goste.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: RTCG

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) U ovom srpskom gradu je eskaliralo vršnjačko nasilje. Čak 956 slučajeva nasilja za jedno plugodište!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track