(FOTO) KANDIDAT UDRUŽENE CRNOGORSKE OPOZICIJE PREDAO POTPISE: Bojanić najavio intenzivnu kampanju
Foto: Vijesti/Boris Pejović

IZBORI 15. APRILA

(FOTO) KANDIDAT UDRUŽENE CRNOGORSKE OPOZICIJE PREDAO POTPISE: Bojanić najavio intenzivnu kampanju

Crna Gora -

Kandidat većeg dela opozicije za predsednika Crne Gore, Mladen Bojanić, predao je kandidaturu za šefa države Državnoj izbornoj komisiji.

Njega su podržali Demokratska Crna Gora, Demokratski front, GP URA, SNP, Ujedinjena Crna Gora. On je skupio 18.500 potpisa.

"Ovim počinjemo zvanično kampanju, koja će biti veoma intenzivna. Najavljujem posete svakoj opštini. Imaćemo osam velikih skupova i tribina i poseta manjim mestima, gde ću se predstaviti kao kandidat", rekao je Bojanić.

foto: Vijesti/Boris Pejović

Zahvalio je svim političkim subjektima koji su stali iza njegove kandidature.

"Za nekoliko dana su skupili ovoliki broj potpisa kojima su mi dali podršku. Zahvaljujem onima koji su odustali od kandidature. Inače, 34 poslanika opozicije od 39 su mi dali podršku, što je 90 odsto", dodao je on.

On je kazao da je saglasan sa izjavom svog protivkandidata Mila Đukanovića da će evropska politika pobediti u prvom krugu.

"S tim što je napravio jedan grubi previd – da on ne predstavlja takvu Crnu Goru. On, kao prevaziđeni političar, predstavlja Crnu Goru sa one ružne strane. On je zastupnik korupcije, nepotizma, kršenja ljudskih prava i sloboda, neodgovorne i neodržive ekonomske politike“, naveo je Bojanić.

foto: Vijesti/Boris Pejović

On je poručio da će se zalagati za nezavisne institucije, vladavinu prava kao osnov svake moderne evropske države, i da će učiniti sve da svako u Crnoj Gori uživa sva prava – od osnovnih ljudskih, do političkih.

DIK je prethodno potvrdio predsedničke kandidature Hazbije Kalača, Vasilija Miličkovića, Marka Milačića i Draginje Vuksanović.

Kandidaturu je juče predao kandidat DPS-a Milo Đukanović.

Fizičar Dragan Hajduković je najavio učešće na izborima, ali je 21. marta saopštio da mu nedostaje 2,8 hiljade potpisa.

Rok za predaju kandidatura ističe 26. marta, a Državna izborna komisija utvrdiće listu kandidata najkasnije do 28. marta u ponoć.

Predsednički izbori se održavaju 15. aprila.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti/Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track