(VIDEO) JOŠ UVEK TRAJE POTRAGA ZA MLADIĆEM KOJI JE UPAO U VODU KOD VISOVCA: Sveštenik spasao tri srednjoškolca, četvrti nestao
Foto: Facebook/24sata.hr

PRETRAŽUJU OBALE

(VIDEO) JOŠ UVEK TRAJE POTRAGA ZA MLADIĆEM KOJI JE UPAO U VODU KOD VISOVCA: Sveštenik spasao tri srednjoškolca, četvrti nestao

Hrvatska -

Potraga za dečkom koji je nestao na Visovačkom jezeru, kada se juče oko 17:50 sati prevrnuo s čamcem zajedno s još tri druga, nastavljena je jutros u 7:30 sati.

Ronioci Specijalne jedinice policije Split, pet pripadnika Hrvatske gorske službe spasavanja, policija, vatrogasci DVD-a Dubravice s brodom, kao i rendžeri Nacionalnog parka Krka sa svojim brodovima, pretražuju obe obale nizvodno od ostrvceta Visovac.

"Tri maloletnika koji su doplivali do obale zadržani su u bolnici, a za četvrtim maloletnikom potraga traje i dalje", rekla je portparolka Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. Nezvanično, tri mladića koja su uspela da se spasu puštena su bolnice u Šibeniku i u policiji objašnjavaju što se dogodilo.

Premda informacija još nije potvrđena, reč je o 16-godišnjem dečaku iz Laškovice.

Srednjoškolci su se ukrcali u plastični čamac na vesla koji se prevrnuo. Kako je rekao fartar Božo Duvnjak, iz franjevačkog samostana na Visovcu, čuo je kako neko viče upomoć i ugledao mladića kako doziva svog prijatelja.

"Čuo sam "Upomoć, tonem!". Pomislio sam da se neko zeza, ali krenuo sam i video dečka kako mlati rukama i viče "Šime, pomozi mu!". Krenuo sam brzo po brod i kad sam došao, već je potonuo. Samo sam našao dve papuče i okrenut brod", rekao je sveštenik Božo Duvnjak.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/24sata.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) DA LI ĆE SRBIJA POVUĆI POTPIS SA BRISELSKOG SPORAZUMA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track