(VIDEO) NOVI DETALJI LIKVIDACIJE U PODGORICI: Bomba stavljena pod automobil, eksplozija aktivirana daljinskim upravljačem?
Foto: Vijesti/Savo Prelević

OBRAČUN

(VIDEO) NOVI DETALJI LIKVIDACIJE U PODGORICI: Bomba stavljena pod automobil, eksplozija aktivirana daljinskim upravljačem?

Crna Gora -

I pored zvaničnog saopštenja Uprave policije u kome su sinoć tvrdili da prvi rezultati istrage ukazuju da je Dražen Čađenović stradao usled eksplozije bombe koju je prevozio, dobro obavešteni izvori tvrde da prikupljeni dokazi govore suprotno - da je ovaj 31-godišnji mladić ubijen i da se radi o nastavku mafijaških obračuna na crnogorskim ulicama.

Bomba je prvo postavljena ispod "bmw-a" koji je Čađenović vozio, a onda je paklena naprava aktivirana daljinskim upravljačem.

foto: Vijesti/Savo Prelević

Izvori ne spore da je Čađenović upravljao blindiranim vozilom sa četvrtim stepenom zaštite, ali pojašnjavaju da pod automobila nije bio blindiran, što je očigledno znala i osoba koja je postavila eksploziv.

Da pakleni paket Čađenović nije prevozio, već da je bio postavljen ispod automobila, bilo je jasno i na osnovu onog što su istražitelji konstatovali tokom izviđaja koji je nastavljen danas.

foto: Youtube screenshot/Vijesti

U betonskom delu ispod automobila konstatovane su rupe, što je još jedan od dokaza koji potkrepljuje sumnju da je u ovom slučaju reč o likvidaciji, a ne nestručnom rukovanju eksplozivnom napravom.

Šta se događalo sinoć u garaži na Rimskom trgu zabeležile su kamere. Na njima se vidi da je Čađenović oko 19 sati došao na ulaz u podzemni parking, ali kako je rampa bila spuštena, on odlazi do stražarske kućice, nakon čega mu stražar omogućava da prođe vozilom. Dvadesetak sekundi kasnije usledila je stravična eksplozija.

Po operativnim podacima policije, Čađenović je bio blizak sa barskom kriminalnom grupom koju predvodi Alan Kožar. Bio je i u bliskim i kumovskim odnosima sa braćom Vladimirom i Duškom Roganovićem, koji važe za članove "kavačkog" klana.

Čađenović i braća Roganović su svojevremeno bili optuženi za ubistvo vođe navijača "Delija" Marka Vesnića iz Beograda u Igalu, ali su on i Duško posle ponovljenog postupka oslobođeni dok je Vladimir Roganović osuđen na osam godina zatvora.

Kurir.rs/Vijesti (Svetlana Đokić) Foto: Vijesti/Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track