TUŽILAŠTVO U SLUŽBI DPS: Odbacili prijavu protiv Mila Đukanovića i Branke Nikezić
Foto: Vijesti/Savo Prelević

Poruka „Nećete dugo“ navodno nije imala preteći karakter

TUŽILAŠTVO U SLUŽBI DPS: Odbacili prijavu protiv Mila Đukanovića i Branke Nikezić

Crna Gora -

Osnovni državni tužilac Radmila Gačević je posle Jovanovića saslušala Branku Nikezić, predsednicu barskog DPS-a, koja je negirala da je poruka „Nećete dugo“ imala preteći karakter, navodeći da ona nije bila upućena bilo kome iz redakcije „Barskog portala“, što je očigledno za tužilaštvo bio dovoljan „argument“ da se prijava odbaci

BAR - Osnovno državno tužilaštvo u Baru odbacilo je krivičnu prijavu koju je protiv Mila Đukanovića, predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) i Branke Nikezić, šefice lokalnog odbora iste stranke podneo glavni urednik „Barskog portala“ Milenko Miško Jovanović.

„Obaveštavamo vas da je dana 20.3.2018 godine ovo tužilaštvo donelo rešenje o odbacivanju krivične prijave, koju ste dana 13. 2.2018 godine podneli protiv Đukanović Mila i Nikezić Branke, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz čl.168 st.2 u vezi st.1 KZCG“ – stoji u odgovoru Tužilaštva iz Bara uredniku barskog portala Milenku Jovanoviću.

Branka Nikezić
Branka Nikezićfoto: Barski portal

Novinar Jovanović je prijavu podneo zbog preteće poruke „Nećete dugo“ - koju je vladajuća partija u formi zvaničnog akta uputila ovom mediju.

"Naš urednik je u prijavi naveo da je pretnjom vladajuće stranke ugrožena bezbednost i rad članova redakcije „Barskog portala, te da je Đukanović pred zakonom odgovorno lice stranke na vlasti.

On je pred Tužilaštvom ponovio da je pretnjom vladajuće stranke ugrožena bezbednost i rad članova redakcije „Barskog portala".

Kazao je da se utoliko više ne oseća bezbedno „jer je DPS stranka koja svoje pretnje dokazano zna da ostvari", saopštio je "Barski portal".

Jovanović je podvukao da je poruka "Nećete dugo", koja je kroz saopštenje dostavljena Barskom portalu usmerena na ugrožavanje fizičkog integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i kao pretnja gašenjem tog medija po svaku cenu.

On je podsetio da je i Udruženje novinara Crne Gore kao krovna novinarska asocijacija u državi u vezi sa istim slučajem javno zatražilo da Tužilaštvo u Baru ispita pretnju DPS-a.

Od tužilaštva je zatražio da izvrši pravnu kvalifikaciju učinjenog krivičnog dela i posle toga protiv Đukanovića i Nikezićeve podigne optužni predlog u skladu sa zakonom.

Branka Nikezić
Branka Nikezićfoto: Barski portal

Osnovni državni tužilac Radmila Gačević je posle Jovanovića saslušala Branku Nikezić, predsednicu barskog DPS-a, koja je negirala da je poruka „Nećete dugo“ imala preteći karakter, navodeći da ona nije bila upućena bilo kome iz redakcije „Barskog portala“, što je očigledno za tužilaštvo bio dovoljan „argument“ da se prijava odbaci.

Predsednika DPS-a Mila Đukanovića, očekivano, nije ni saslušala, iako je pred zakonom upravo on odgovorno lice stranke koja je uputila pretnju novinarima.

Služba za informisanje DPS-a Bara spornu preteću poruku uputila je „Barskom portalu“ 9. februara reagovanjem koje je stiglo ekektronskom poštom i dan kasnije objavljeno u ovom mediju.

DPS je time reagovao na tekst uredništva portala kojim je kritikovana predsednica barske filijale Đukanovićeve stranke Branka Nikezić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track