ISTRAGA NAPADA NA OLIVERU LAKIĆ: Crnogorska policija ne može da pronađe zrno metka kojim je ranjena (VIDEO)
Foto: vijesti.me/Filip roganović, Profimedia

misterija

ISTRAGA NAPADA NA OLIVERU LAKIĆ: Crnogorska policija ne može da pronađe zrno metka kojim je ranjena (VIDEO)

Crna Gora -

Policija nije pronašla zrno metka ispaljeno iz pištolja kojim je pucano u novinarku Oliveru Lakić, saznaju Vijesti nezvanično.

Novinarka Vijesti ranjena je 8. maja ispred ulaza zgrade u kojoj živi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Zrno je bitan dokaz koji dokazuje da ispaljen iz konkretnog oružja, koje, ako se eventualno pronađe, predstavlja vezu između njegovog vlasnika ili korisnika i prošlonedeljnog događaja.

Iz Višeg državnog tužilaštva i Uprave policije nijesu odgovorili “Vijestima” da li je tokom uviđaja pronađeno zrno koje je prošlo kroz desnu potkolenicu Lakićeve.

Pravdajući se interesom istrage, izbegli su i da odgovore da li je te večeri na licu mesta bio veštak balističke struke, koji bi mogao odrediti putanju zrna.

Iz policije su ranije Vijestima nezvanično rekli da je u istrazi ranjavanja novinarke Olivere Lakić saslušano više desetina osoba koje označavaju bezbednosno interesantnim.

Među saslušanima je i Ivan Bušković, osuđivan zbog napada na Lakićevu u martu 2012. godine. Inspektori su izjavu uzeli i od Buškovićevih prijatelja, koji su tokom sudskog postupka zbog prebijanja novinarke, tom Podgoričaninu davali lažni alibi, tvrdeći da je sa njima igrao fudbal u trenutku kada je Lakićeva napadnuta.

Policija proverava da li su nadzorne kamere zabeležile da li je Lakićevu neko pratio tog dana, a motiv za napad traže u tekstovima čiji je autor.

Lakićeva je dosad tri puta napadnuta ili joj je prećeno zbog tekstova koje je pisala.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track