SKANDAL U KOLAŠINSKOJ ŠKOLI: Učitelj nagovarao devojčicu da tuče brata, pa ga sam prebio
Foto: Vijesti.me/Dragana Šćepanović

udarao ga po glavi

SKANDAL U KOLAŠINSKOJ ŠKOLI: Učitelj nagovarao devojčicu da tuče brata, pa ga sam prebio

Crna Gora -

Učitelj Branislav Boričić u područnom odjeljenju u kolašinskom selu Liješnje navodno je fizički zlostavljao učenika trećeg razreda A.J., udarajući ga šakama po glavi.

To tvrde dečakov otac i stric Vukoman i Mitar Jovović.

Oni su zbog toga juče kolašinskoj policiji i Centru za socijalni rad u tom gradu prijavili učitelja, ali i direktora škole u Međuriječju Milutina Popovića, čije je područno odeljenje u Liješnju.

Jovovići tvrde i da je "učitelj nagovarao devojčicu da tuče svog brata, pre nego što je istukao dečaka".

Kako su rekli, fizičko nasilje je samo deo poblema u toj školi.

“U područnom odeljenju su samo A. J. i njegova sestra M. J. Nastava nije izvođena i po nekoliko nedelja u kontinuitetu, zbog čega smo se već obraćali inspekciji Ministarstva prosvete“, ispričali su Jovovići.

Stric dece Vukoman objašnjava da je učiteljica, koja je držala nastavu pre Boričića, dve nedelje bila na bolovanju. Tvrde da tri nedelje učitelj nije dolazio u školu, pa da ni deca nisu išla tada u školu.

"I kad nije bio na bolovanju, Boričić je po dva dana dolazio u školu, pa po dva nije. Kada je na naš poziv stigla inspekcija iz Ministarstva prosvete, odgovorno tvrdim da su zatekli falsifikovane dnevnike nastave. Kako me je inspektorka posle nadzora obavestila dopisom, nastava navodno nije bila izvođena samo dva dana. To nije tačno i za to imamo više svedoka. Dva puta je inspektorka dolazila, a ja kažem da treba i treći put. Od kada je iz škole otišla učiteljica Gorica Drljević, koju su premestili u drugo selo, našoj deci je uskraćeno pravo na školovanje“, kaže Vukoman Jovović.

On je apelovao na predsednika države, premijera i ministra prosvete, da kako kaže, "zaštite prava dece i zaustave samovolju i javašluk uprave škole".

"Niko nema pravo da se igra s našom decom, da im oduzima pravo da idu u školu, a naročito ne da ih fizički zlostavlja. Molimo nadležne u državi da nam pomognu i da se još jednom do detalja proveri rad škole u Međuriječju i direktora te ustanove Popovića, kao i podobnost pojedinih učitelja da rade sa decom".

Direktor škole je juče rekao da ne želi da komentariše optužbe Jovovića, a i sam Boričić je odbio da da komentar. Rekao je da nije u Podgorici i da je zauzet.

"Odgovoriću kad budem u Podgorici, sada imam posla", rekao je Boričić.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/Dragana Šćepanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja