TAKSISTA ODRAO TURISTE I OSTAO BEZ POSLA: Papreno naplatio vožnju od Budve do Bečića, pa mu zabranili rad!
Foto: foto printscreen vijesti.me

sezona tek počela

TAKSISTA ODRAO TURISTE I OSTAO BEZ POSLA: Papreno naplatio vožnju od Budve do Bečića, pa mu zabranili rad!

Crna Gora -

BUDVA - Komunalna inspekcija i policija zabranila je pljevaksom preduzeću “Mili kompani“ da angažuje vozilo registarskih oznaka BD TX 217 i vozaču N.C. da ubuduće radi jer je "opljačkao" turiste.

Naime saobraćajni inspektor je utvrdio da je pre dve nedelje putnicima naplatio 28,95 evra za vožnju na relaciji dugačkoj 3,8 kilometara - od Budve do Bečića.

Gradonačelnik Dragan Krapović potvrdio je da su identifikovali vozača i udruženje kojem pripada i ocenio da su napravili težak prestup i naneli veliku štetu ugledu Budve kao turističke destinacije.

On je istakao da su pokušali da pronađu i oštećene goste kako bi im se “lično izvinio” i ponudio da im da Opština plati boravak u Budvi, ali da ih nisu pronašli.

“Ubuduće, ukoliko bilo koji taksi prevoznik ili udruženje napravi ovakav prestup, odlučni smo da im odmah oduzmemo licence, neće moći više da se bave ovom delatnošću u Budvi. Nova uprava odmah je krenula sa sređivanjem haosa koji je zatekla u taksi prevozu.

Nismo izadali nijedan novi izvod iz licence, vozila je manje nego što je bilo. Ovo se desilo na početku sezone, izato ćemo svaki sličan prestup ubuduće najstrože sankcionisati” dodao je Krapović.

Doneta je i odluka o cenama taksi prevoza. Predviđene su tri tarife – dnevna od 6 do 22 sata, noćna od 22 sa do šest ujutro i cena prevoza za ugovorenu slobodnu vožnju.

“U okviru svake tarife određuje se mininalma i maksimalna cena za svaku uslugu. Minimalna cena starta vožnje je 50 centi, a maksimalna 1 evro. Mininmalna cena vožnje po pređenom kilometru je 70 centi, a maksimalna 1,8 evra.

Minimalna cena čekanja na vožnju iznosi šest evra sat, a maksimalna 12 evra. Cena dolaksa na adresu, kao i prevoza prtljaga, se ne naplaćuje. Vozač može, na zahtev putnika, da ugovori slobodnu cenu za unapred utvrđenu relaciju“.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track