ŠIROKO: Gradonačelnik Podgorice za mesec zaradi koliko dvojica njegovih kolega sa severa zajedno
Foto: Profimedia, Printscreen YouTube

mašala plate

ŠIROKO: Gradonačelnik Podgorice za mesec zaradi koliko dvojica njegovih kolega sa severa zajedno

Crna Gora -

Gradonačelnik Podgorce, Slavoljub Stijepović, najplaćeniji je među čelnicima 23 crnogorska grada, a iz imovinskih kartona za prošlu godinu vidi se da on, pa primer, prima gotovo koliko dvoje njegovih kolega sa severa zajedno.

Iz kartona u Agenciji za sprečavanje korupcije vidi se da su Stijepovićeva gradonačelnička primanja nekih 1.745 evra mesečno.

Sa 880 evra mesečno, predsednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, najmanje je plaćeni predsednik, a nekih 80 evra više prima predsednik andrijevičke Opštine, Srđan Mašović. Šćekić i Mašović su jedini predsednici opština čija su primanja prošle godine bila ispod 1.000 evra.

foto: Printscreen YouTube/Novi TV

Najskromniji: Dragoslav Šćekić

Iz imovinskog kartona bivšeg predsednika Opštine Mojkovac, Dejana Medojevića, vidi se da je primao nepunih 1.070 evra. Na njegovo mesto početkom februara postavljen je Ranko Mišnić.

Oko 1.080 evra su plate troje šefova opština - Anele Čekić iz Gusinja, Vladimira Jokića iz Kotora i Samira Agovića iz Petnjice. Odlazeći predsednik Opštine Plav, Orhan Šahmanović, primao je u toku prošle godine 1.125 evra, a nekih 10 evra više od njega Ejup Nurković iz Rožaja.

foto: Printscreen YouTube/RadioJadranHN

Stevan Katić

Predsednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, prijavio je u svom kartonu primanja od nepunih 1.170 evra. Plate predsednicima žabljačke i šavničke opštine su oko 1.235 evra, vidi se iz kartona Veselina Vukićevića, odnosno Mijomira Vujačića. Vujačića bi uskoro na tom mestu trebalo da nasledi sadašnji potpredsednik Opštine Šavnik, Vlatko Vuković, saznaju Vijesti.

Oko 1.255 primao je predsednik Opštine Bijelo Polje prošle godine. Tada je na čelu Bijelog Polja bio Aleksandar Žurić, a od kraja januara je na tom mestu Petar Smolović. Nepunih 1.300 evra mesečno primala je odlazeća gradonačelnica Kolašina, Željka Vuksanović, koliko i predsednik Opštine Budva, Dragan Krapović.

foto: Printscreen YouTube/Vijesti.me

Željka Vuksanović

Sada već bivši gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović primao je prošle godine 1.345 evra, za više od 500 evra manje u odnosu na platu koju je sadašnji gradonačelnik, Aleksandar Kašćelan, primao kao izvršni direktor državnog “Montenegrobosnusa”.

Nepunih 1.390 evra prima predsednik Opštine Danilovgrad, Branislav Đuranović, oko 1.410 predsednik pljevaljske opštine, Mirko Đačić, a nekih 20 evra više predsednik plužinske opštine, Mijuško Bajagić.

foto: Printscreen YouTube

Zoran Srzentić i Snežana Matijević

Nepunih 1.500 evra prima predsenik Opštine Nikšić, Veseln Grbović, a nepunih 1.515 prima predsednik Opštine Ulcinj. To se vidi iz kartona doskorašnjeg gradonačelnika, Nazifa Cungua, koga je na toj funkciji nasledio Ljoro Nrekić.

Predsednik Opštine Bar, Zoran Srzentić, treći je po primanjima od svojih kolega sa nepunih 1.570 evra, a skoro 1.600 primala je prošle godine odlazeća gradonačelnica Tivta, Snežana Matijević.

Poređenja radi, prosečna plata u Crnoj Gori iznosi 512 evra, tvrdi Montstat.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Profimedia, Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track