ISTRAGA U ĆORSOKAKU: 2 meseca posle pokušaja ubistva crnogorske novinarke, rezultati na NULI!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Filip Roganović

SVE TAPKA U MESTU

ISTRAGA U ĆORSOKAKU: 2 meseca posle pokušaja ubistva crnogorske novinarke, rezultati na NULI!

Crna Gora -

Policija, tužilaštvo i bezbednosne službe i dalje pojma nemaju ko je pucao na novinarku Vijesti Oliveru Lakić pre dva meseca ispred zgrade u kojoj živi, a kamoli ko je naložio i organizovao taj napad.

To su nezvanično potvrdili brojni izvori iz ovih državnih organa, od kojih neki direktno učestvuju u izviđaju ovog pokušaja ubistva.

Portparolka Višeg državnog tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica nije odgovorila na pitanje da li je njena koleginica Suzana Milić napravila pomak u izviđaju, koji bi doveo do makar potencijalno osumnjičenog u ovom slučaju.

foto: Reuters

Na Oliveru Lakić pucao je sa razdaljine od oko 90 centimetara, prema opisu koji su dali očevici, muškarac srednjeg rasta u tamnoj odeći, 8. maja nešto pre 21 sat, nakon što je po povratku s posla parkirala automobil i krenula da uđe u zgradu.

Za njim je potrčao prolaznik, koji je mislio, kao i Lakićeva u prvom trenutku, da je reč o huliganu koji je na nju bacio petardu, ali je napadač pobegao kroz obližnji portun i izgubio se u mraku dvorišne strane zgrade.

foto: Printscreen Vijesti.me/Vesko Belojević

Prema nezvaničnim informacijama saslušano je nekoliko očevidaca napada, Lakićeva, dvoje novinara Vijesti, veštaci medicinske i balističke struke, više osoba koje su osuđivane ili bile osumnjičene za ranije napade na Lakićevu ili druge novinare, novinarka Dnevnih novina Nataša Pajović, koja je navodno u razgovoru sa kolegama rekla da je Lakićeva pucala na samu sebe u "dogovoru sa nekim". Ona je to u tužilaštvu negirala.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track