UDARAJU NA  MAFIJU SA PLATOM OD 500 EVRA: Vrh crnogorske policije najavio modernizaciju
Foto: Vijesti.me/Filip Roganović

efikasno

UDARAJU NA MAFIJU SA PLATOM OD 500 EVRA: Vrh crnogorske policije najavio modernizaciju

Crna Gora -

Policajci i njihovi šefovi koji se bave borbom protiv organizovanog kriminala, mesečno zarađuju od 572 do 1.070 evra, saopšteno je Vestima iz Uprave policije.

Osim toga, oni imaju i pravo na specijalni dodatak od još 45 odsto zarade.

Iz Uprave policije, međutim, saopštili su da je za nabavku opreme koja će se koristiti u borbi protiv organizovanog kriminala, ove godine izdvojeno milion evra. To su Vijestima rekli, odgovarajući na pitanja u vezi njihovih kapaciteta i opreme koju koriste u borbi sa organizovanim kriminalom.

"Od sredstava koja su nabavljena izdvajamo i zamjenu vozila na osnovu operativnog lizinga, a koja će koristiti službenici SKP-a", piše u odgovoru policije.

Tvrde da je crnogorska policija u posljednjem periodu postigla značajne rezultate iz oblasti prevencije, otkrivanja i suzbijanja krivičnih dela koja su bila planirana ili počinjena na organizovani način ili od strane organizovanih kriminalnih grupa.

“Među tim rezultatima je i podatak da je od početka ove godine sprečeno 20 likvidacija, kao i da je od 12 ubistava koja su počinjena od početka godine do sada, rasvetljeno osam, a od 22 ubistva u pokušaju do sada riješeno 18”, piše u odgovoru policije.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track