OSUDA NAPADA NA NOVINARA VLADIMIRA KOVAČEVIĆA: Politički vrh Republike Srpske traži hitno identifikovanje napadača
Foto: PrintScreen, RTRS

BURNE REAKCIJE

OSUDA NAPADA NA NOVINARA VLADIMIRA KOVAČEVIĆA: Politički vrh Republike Srpske traži hitno identifikovanje napadača

Bosna i Hercegovina -

Vlada Republike Srpske osudila je fizički napad na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića i od nadležnih institucija očekuje da ovaj slučaj u najkraćem roku rasvetle i počinioce privedu pravdi.

"Slobodno novinarstvo jedna je od najvažnijih tekovina demokratskih društava, stoga sinoćnji napad i ugrožavanje lične bezbednosti novinara smatramo napadom na Ustavom zagarantovanu slobodu misli i opredeljenja, te javnog izražavanja mišljenja", saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Čubrilović osudio napad na novinara i zatražio hitno identifikovanje napadača

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najoštrije je osudio fizički napad na novinara Vladimira Kovačevića sinoć u Banjaluci, i zatražio od policijskih i tužilačkih institucija da hitno otkriju počinioce i motive.

"Očekujem da policija hitno identifikuje napadače i motive napada na novinara Kovačevića, koji je i skupštinski izveštač RTV BN. Ovakvi napadi apsolutno su neprihvatljivi i institucije moraju brzom reakcijom da pošalju poruku da se nasilje nad građanima Republike Srpske neće tolerisati i da će počinioci biti brzo i adekvatno sankcionisani", istakao je Čubrilović.

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić osudio je fizički napad na novinara Vladimira Kovačevića.

Stevandić je istakao da je neophodna brza reakcija nadležnih institucija s ciljem pronalaska i kažnjavanja počinilaca napada, da bi bile sprečene sve moguće manipulacije, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Napad na novinara Vladimira Kovačevića osudile su i političke partije iz Srpske

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka saopštio je da osuđuje napad na novinara Vladimira Kovačevića i od nadležnih institucija očekuje da u što skorijem roku otkriju počinioce ovog dela.

"Kao društvo, ne smemo pokazati nimalo tolerancije za napad na novinare i bilo kakav napad na slobodu govora", dodaje se u saopštenju.

Ujedinjena Srpska traži hitno reagovanje nadležnih institucija sa ciljem što bržeg pronalaženja i kažnjavanja napadača na novinara Vladimira Kovačevića.

Ujedinjena Srpska osuđuje fizički napad na Kovačevića, saopšteno je iz te stranke.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević pretučen je sinoć u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS i Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track