MUČNE SCENE U TIVTU: Bačen otrov na javnim površinama, više pasa i mačaka uginulo u najgorim mukama
Foto: Profimedia

TRAGA SE ZA POČINIOCIMA

MUČNE SCENE U TIVTU: Bačen otrov na javnim površinama, više pasa i mačaka uginulo u najgorim mukama

Crna Gora -

Za sada nepoznati počinioci bacili su sinoć pod okriljem noći, veću količinu otrovne supstance neutvrđenog porekla pomešane sa hranom, po javnim površinama u Novom naselju u Seljanovu u Tivtu.

Otrovanu hranu pojelo je više pasa i mačaka od čega je većina danas ujutro uginula u najstrašnijim mukama, često pred očima svojih užasnutih vlasnika, dece i ljubitelja životinja koji ovde inače, svakdonevno hrane ulične mačke.

Građani su ogorčeni, ali i zabrinuti.

"Nije prvi put da se ovako nešto dešava, neko je i ranije ovde bacao otrov od koga su stradale mačke i psi, ali ovo što se dogodilo danas prevazilazi sve granice. Kome smetaju te nesrećne životinje koje nikome ništa nažao nisu učinile i ko uopšte može i pomisliti da uradi ovako nešto na mestu gde svakodnevno ima dosta dece", ogorčeno kaže jedan meštanin ispred čijeg frizerskog salona su juče ujutro u mukama uginule dve mačke koje je on, inače, duži period hranio i brinuo o njima.

Otrov plave boje
Otrov plave bojefoto: Vijesti/Siniša Luković

Jedna od njegovih komšinica je uz pomoć veterinara ipak uspela da svog psa otrgne od smrti, dok su druge sa tugom i ogorčenjem pričale o sopstvenim kućnim ljubimcima koji su im juče ujutro umirali pred očima.

Oni su uspeli da prikupe deo hrane koja je bila pobacana u okolini stambenih zgrada u Seljanovu, a na kojoj se jasno uočava nepoznata otrovna supstanca plave boje.

foto: Vijesti/Siniša Luković

O svemu je obaveštena tivatska policija koja je pokrenula kriminalističku istragu jer su za sada nepoznati počinioci odgovorni za krivično delo "mučenje i ubijanje životinja", ali im se zbog činjenice da su otrov pobacali po javnim površinama kojjima se kreće veliki broj ljudi, može na teret staviti i krivično delo "izazivanje opšte opasnosti".

Tivatski vatrogasci su na poziv meštana šmrkovima iz vatrogasnih cisterni oprali ulice i javne površine gde je pobacana otrovna hrana.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track