OVO JE NAJZAHTEVNIJA CRNOGORSKA INVESTICIJA: Pogledajte impozantan prizor deonice auto-puta Bar-Boljare snimljen iz vazduha! (VIDEO)
Foto: Printscrenn Youtube

preletite i vi

OVO JE NAJZAHTEVNIJA CRNOGORSKA INVESTICIJA: Pogledajte impozantan prizor deonice auto-puta Bar-Boljare snimljen iz vazduha! (VIDEO)

Crna Gora -

PODGORICA - Vlada Crne Gore objavila je fotografije i video-snimak na kome je prikazana cela deonica auto-puta Bar-Boljare.

Deonica Smokovac-Uvač-Mateševo biće duga 41 kilometar, a na njoj će biti izgrađeno 18 tunela, 13 mostova, pet vijadukata i četiri petlje. Sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put će dolaziti na više od 1.100 metara u Mateševu, prenosi CDM.

Impozantni objekti na trasi, poput mosta Moračica, tunela Vjeternik, biće primeri moderne saobraćajne infrastrukture u regionu i šire.

Dovoljno je pomenuti podatak da za 41 km, koliko je duga deonica, sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca auto-put u Mateševu dolazi na preko 1.100 metara.

Projektovana brzina na ovoj deonici auto-puta je 100 km/h, a vreme putovanja između Podgorice i Kolašina skraćuje se sa sadašnjih sat i 30 min na 25 minuta. Inače, od početka godine na auto-putu su izvedeni radovi vredni 147,9 miliona evra, za šta je utrošeno 81,89 odsto planiranog budžeta.

Kurir.rs/CDM

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track