RASPRODAJA DRŽAVLJANSTVA OD 1. JANUARA: Crna Gora nudi na prodaju 2.000 pasoša, a evo za koliko para!
Foto: Printscreen Vijesti.me

ekonomski

RASPRODAJA DRŽAVLJANSTVA OD 1. JANUARA: Crna Gora nudi na prodaju 2.000 pasoša, a evo za koliko para!

Crna Gora -

Program za sticanje crnogorskog državljanstva preko investicija trajaće tri godine, počev od 1. januara 2019, i u tom periodu može se prihvatiti najviše 2.000 zahteva, odlučila je danas Vlada u Podgorici.

Jedan od uslova je da za crnogorsko državljanstvo može da aplicira stranac koji u Crnoj Gori ili drugoj državi nije pravosnažno osuđen i za kojeg je agent za ocenu međunarodne podobnosti dao pozitivno mišljenje uključujući dokaz o poreklu novca namenjenog za uplatu i ulaganja u skladu s današnjom odlukom.

Potpredsednik Vlade Milutin Simović rekao je da je Vlada donela odluku o ekonomskom državljanstvu sa ciljem daljeg ubrzanja ekonomskog razvoja i privlačenja stranih investicija, koje će, prema njegovim riječima, doneti nova radna mesta.

"Ekonomsko državljanstvo je odavno prepoznato u brojnim zemljama širom sveta kao važan instrument privlačenja investicija. Ovom odlukom intenziviraćemo razvojne projekte i razvoj nerazvijenih područja", rekao je imović.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kazao je da će novac biti uplaćivan u poseban fond iz kojeg će se finansirati izgradnja infrastrukture u manje razvijenim opštinama na severu zemlje.

"Aplikanti moraju zadovoljiti kriterijume polaganja na račun države Crne Gore 450.000 evra u Primorskom regionu i Podgorici, odnosno 250.000 evra u Severnom regionu i Centralnom regionu osim Podgorice, kao i 100.000 evra namenjenih manje razvijenim područjima.

foto: Printscreen Vijesti.me

Pored toga, aplikant mora da položi 15.000 evra za aplikaciju za sebe, po 10.000 evra za najviše četiri člana porodice, i po 50.000 evura za svakog narednog člana porodice", rekao je on.

Radulović je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da ne vidi nijedan razlog da imena investitora koji ulaganjem budu ostvarili pravo na državljanstvo Crne Gore ne budu dostupna javnosti.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track