Najnovije vesti

ĐUKANOVIĆ PREDSTAVIO EKONOMSKO DRŽAVLJANSTVO: Crna Gora preferira samo jedan tip INVESTITORA, neće moći da uđe svako sa parama! (VIDEO)
Foto: Reuters

čist račun

ĐUKANOVIĆ PREDSTAVIO EKONOMSKO DRŽAVLJANSTVO: Crna Gora preferira samo jedan tip INVESTITORA, neće moći da uđe svako sa parama! (VIDEO)

Crna Gora

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je na 12. konferenciji o Globalnoj rezidentnosti i prebivalištu koja je održana u Dubaiju, u organizaciji kompanije Henli i partneri predstavio osnove Individualnog investicionog programa.

Imajući u vidu temu konferencije, Đukanović je predstavio i ono što je ideja Crne Gore, u kontekstu uvođenja programa ekonomskog državljanstva zasnovanog na privlačenju direktnih stranih investicija.

 

“Naš cilj je da kroz ovaj mehanizam dodatno podstaknemo i generišemo interesovanje novih investitora koji se ulaganjem u Crnu Goru mogu kandidovati za crnogorsko državljanstvo. Vitalni nacionalni interes Crne Gore je da implementira Program na način da, koristići iskustva drugih zemalja, eliminiše sve rizike koje može doneti njegova primena. Program će omogućiti aplikacije samo onim licima koja imaju dokazan kredibilitet u ličnom i profesionalnom smislu, i dozvoliti priliv sredstava koja imaju neupitno legalno poreklo. Kredibilitet investitora i procedura utiču na kredibilitet Programa, i u krajnjem Crne Gore kao države”, rekao je Đukanović.

Dodao je da veruje da svaki program može biti dugoročan i stabilan samo ako obje strane vide jasne koristi međusobne saradnje. Đukanović je naglasio da je interes države je da se primenom Individualnog investicionog programa dodatno pospeši razvoj, kreiraju nova radna mesta, smanji spoljno-trgovinskog deficit i obavi transfer znanja i novih tehnologija.

 

Kurir.rs/CDM

Foto: Reuters

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...