APELACIONI SUD NALOŽIO: Treba da se odredi tačan datum kada će Medojević i Knežević u zatvor
Foto: Vijesti/Filip Roganović

nije precizirano u rešenju

APELACIONI SUD NALOŽIO: Treba da se odredi tačan datum kada će Medojević i Knežević u zatvor

Crna Gora -

Apelacioni sud prihvatio je žalbe lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića i Milana Kneževića na odluku Višeg suda zbog toga što u rešenju Višeg suda nije tačno određen datum kada njih dvojica treba da idu u zatvor.

Iako se iz saopštenja koje je zvanično objavljeno na sajtu sudova može zaključiti da su uvažene žalbe, čitajući obrazloženje zaključak je da i sudije Apelacionog suda smatraju da Knežević i Medojević treba da idu na izdržavanje kazne.

Razlog zbog čega je ukinuto rešenje je što Viši sud nije odredio datum kada Medojević i Knežević treba da idu u zatvor.

Veće Višeg suda u Podgorici ranije je prihvatilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo Kneževiću kaznu do dva meseca zatvora zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za 10.000 evra ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Tu odluku je ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio Višem sudu na ponovno odlučivanje. Viši sud nakon ponovnog razmatranja nije promenio svoje mišljenje. Po novoj odluci kolega iz Apelacionog sudije Višeg suda će u slučaju Kneževića morati opet, po treći put da većaju.

Novu sednicu moraju održati i kako bi ponovo odlučivali u slučaju Nebojše Medojevića.

Medojević je ranije odbio da svedoči u predmetu formiranom povodom njegove objave na internetu. On je na Fejsbuku napisao da je okrivljeni Miomir Mugoša platio glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od 6 miliona evra u slučaju “Carine”.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti/Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track