ADVOKAT JOVANOVIĆ: Očekujemo zahtev za ekstradiciju Branke Milić
Foto: Printscreen YouTube/IN4Snet

SLEDEĆI KORAK

ADVOKAT JOVANOVIĆ: Očekujemo zahtev za ekstradiciju Branke Milić

Crna Gora -

Advokat Miroje Jovanović smatra da će zahtev za ekstradiciju Branke Milić biti sledeći korak posle raspisivanja poternice od strane Višeg suda u Podgorici.

"Odluka o raspisivanju poternice je doneta, očigledno, pošto su videli da im niko neće dati dozvolu da uđu u Ambasadu i tako je uhapse. Nakon toga, pretpostavljam, da će se krenuti u zahtev za ekstradiciju gospođe Milić", kazao je Jovanović.

foto: Printscreen YouTube/IN4Snet

Miroje Jovanović

Ako tako bude, dodaje on, taj postupak biće vođen pred srpskim pravosuđem.

"Tako ćemo pred sudom u Srbiji osvetliti kakvu nepravdu je gospođa Milić trpela u Višem sudu u Podgorici", rekao je Jovanović.

Branka Milić je posle raspisivanja poternice izjavila da nije ni mogla da očekuje ništa drugo.

foto: Printscreen YouTube/IN4Snet

Ambasada Srbije u Podgorici

"Sve ovo je jedno veliko ludilo. Neka oni rade svoj posao. Nemam nameru da bežim iz Crne Gore. Tu sam u ambasadi Srbije, gde se oporavljam od trauma koje sam doživela tokom sudskog procesa", kazala je ona.

Branka Milić je prošlog petka, 23. novembra, napustila suđenje za navodni pokušaj državnog udara i utočište našla u srpskom diplomatskom predstavništvu u Podgorici. Prethodno joj je sud odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, na šta ona nije pristala. Milićeva je jedna od 14 optuženih protiv kojih se vodi maratonski proces za navodni državni udar na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

foto: Printscreen YouTube/IN4Snet

"Ja sam nevina osoba koju mrcvare dve godine i nemam apsolutno nijedan razlog bilo gde da bežim i bilo gde i bilo od koga da se skrivam. Onog momenta kada se meni pred sudom omogući pravo koje pripada svakom živom biću na kugli zemaljskoj, a to je poštovanje člana 6. Konvencije o ljudskim pravima, moći ćemo da nastavimo suđenje. Ovo do sada je bilo mrcvarenje u montiranom političko-sudskom procesu, gdje je atakovano na moj život i na moje zdravlje. Imam motiv da živim za moje dete i za mog unuka i neću dozvoliti da me unište", kazala je ona.

Kurir.rs/IN4S.net

Foto: Printscreen IN4S.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track