Najnovije vesti

SUD ODLUČIO: Medojeviću još dva meseca zatvora jer je odbio da svedoči
Foto: Vijesti/Savo Prelević

zbog tvrdnji iz mAJA

SUD ODLUČIO: Medojeviću još dva meseca zatvora jer je odbio da svedoči

Crna Gora

Lider DF-a, Nebojša Medojević, kažnjen je sa još dva meseca zatvora jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata 1991-92. godine.

"Rešenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, nakon što je prethodno bio novčano kažnjen rešenjem sudije za istragu ovog suda, određeno je stavljanje u zatvor zbog ponovnog odbijanja da svedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva koji je formiran povodom javno iznetih navoda svedoka putem saopštenja političke stranke PZP objavljenog na portalima i tvrdnji u javnosti o učešću M.K GSDT u izvršenju ratnih zločina na teritoriji Cavtata tokom 1991 i 1992 godine", navodi se na sajtu Višeg suda u Podgorici.

foto: Vijesti/Boris Pejović

Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek nakon što mu istekne ona zbog koje se od petka nalazi u nalazi u zatvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao "Carine".

 

"Zatvor traje dok Medojević pristane da svedoči ili dok njegovo svedočenje ne postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže dva meseca računajući od dana hapšenja", navodi se.


Kurir.rs/Vijesti.me (Svetlana Đokić)
Foto: Vijesti/Savo Prelević

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...