Najnovije vesti

CETINJANIN NIKOLA VULETIĆ UHAPŠEN U ŠPANIJI: Osumnjičen za razbojništvo u kom je ubijen košarkaš Ljubo Jovanović
Foto: Vijesti.me

čuvao stražu ubici

CETINJANIN NIKOLA VULETIĆ UHAPŠEN U ŠPANIJI: Osumnjičen za razbojništvo u kom je ubijen košarkaš Ljubo Jovanović

Crna Gora

Španska policija uhapsila je Nikolu Vuletića (34) iz Cetinja zbog razbojništva tokom kojeg je, kako se sumnja, Aleksandar Konatar ubio košarkaša Ljuba Jovanovića u Cetinju pre sedam godina.

"Uspešnom i efikasnom saradnjom ove dve policije, u Alikanteu u Španiji je danas uhapšen N.V. za kojim je NCB Interpol Podgorica bio raspisao međunarodnu poternicu zbog krivičnog dela razbojništvo koje je počinjeno u Cetinju pre više od sedam godina kada je ubijen Ljubo Jovanović. Dvonedeljne zajedničke aktivnosti dve policije su rezultirale lociranjem i hapšenjem", navodi se. Policija je saopštila da he Vuletić često menjao mesto boravka.

Ljubo Jovanović
Ljubo Jovanovićfoto: Vijesti.me

Vuletić je, kako se sumnja, 30. juna 2011. godine zajedno sa Konatarom planirao razbojništvo.

Konataru je čuvao stražu dok je on "operisao" u objektu "Lutrije Crne Gore" u Cetinju. Tom prilikom je Konatar ubio Ljuba Jovanovića, posle čega se zajedno sa Vuletićem udaljio u nepoznatom pravcu.

Konatar je uhapšen krajem septembra ove godine. On je opljačkao Lutriju uz pretnju pištoljem i uzeo 350 evra, a izlazeći iz objekta je pištoljem ispalio hitac u Jovanovića.

Nadležni organi rade na tome da se Vuletić izruči Crnoj Gori.

Cetinjanin Slavko Vuletić ranije je Vijestima kazao da njegov brat, Nikola Vuletić, nema nikakve veze sa ubistvom Jovanovića i tada najavio da će njegov brat doći iz Španije kako bi dokazao da sa ovim zločinom od pre sedam godina na Cetinju nema nikakve veze.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...