CETINJANIN NIKOLA VULETIĆ UHAPŠEN U ŠPANIJI: Osumnjičen za razbojništvo u kom je ubijen košarkaš Ljubo Jovanović
Foto: Vijesti.me

čuvao stražu ubici

CETINJANIN NIKOLA VULETIĆ UHAPŠEN U ŠPANIJI: Osumnjičen za razbojništvo u kom je ubijen košarkaš Ljubo Jovanović

Crna Gora -

Španska policija uhapsila je Nikolu Vuletića (34) iz Cetinja zbog razbojništva tokom kojeg je, kako se sumnja, Aleksandar Konatar ubio košarkaša Ljuba Jovanovića u Cetinju pre sedam godina.

"Uspešnom i efikasnom saradnjom ove dve policije, u Alikanteu u Španiji je danas uhapšen N.V. za kojim je NCB Interpol Podgorica bio raspisao međunarodnu poternicu zbog krivičnog dela razbojništvo koje je počinjeno u Cetinju pre više od sedam godina kada je ubijen Ljubo Jovanović. Dvonedeljne zajedničke aktivnosti dve policije su rezultirale lociranjem i hapšenjem", navodi se. Policija je saopštila da he Vuletić često menjao mesto boravka.

Ljubo Jovanović
Ljubo Jovanovićfoto: Vijesti.me

Vuletić je, kako se sumnja, 30. juna 2011. godine zajedno sa Konatarom planirao razbojništvo.

Konataru je čuvao stražu dok je on "operisao" u objektu "Lutrije Crne Gore" u Cetinju. Tom prilikom je Konatar ubio Ljuba Jovanovića, posle čega se zajedno sa Vuletićem udaljio u nepoznatom pravcu.

Konatar je uhapšen krajem septembra ove godine. On je opljačkao Lutriju uz pretnju pištoljem i uzeo 350 evra, a izlazeći iz objekta je pištoljem ispalio hitac u Jovanovića.

Nadležni organi rade na tome da se Vuletić izruči Crnoj Gori.

Cetinjanin Slavko Vuletić ranije je Vijestima kazao da njegov brat, Nikola Vuletić, nema nikakve veze sa ubistvom Jovanovića i tada najavio da će njegov brat doći iz Španije kako bi dokazao da sa ovim zločinom od pre sedam godina na Cetinju nema nikakve veze.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track