KOVERTAMA POSLALI PORUKU KORUMPIRANOJ VLASTI: Održan prvi građanski protest ispred crnogorskog Tužilaštva! Sa skupa poručeno - Danas mi, sutra svi! (VIDEO)
Foto: Vijesti.me/Samir Kajošević

počelo

KOVERTAMA POSLALI PORUKU KORUMPIRANOJ VLASTI: Održan prvi građanski protest ispred crnogorskog Tužilaštva! Sa skupa poručeno - Danas mi, sutra svi! (VIDEO)

Crna Gora -

Na građanskom protestu koji je večeras održan u Podgorici u ispred Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) u Ulici Slobode okupilo se oko hiljadu građana.

Među okupljenima su bili predstavnici nevladinih organizacija (NVO), medija i političkih partija. Protest se održavao pod motom "97000 odupri se". Organizatori su građanima delili koverte nakon čega je počela protestna šetnja Ulicom slobode.

Učesnici su nosili papire na kojima je pisalo "Koverta" "1000 evra" "Obod" "Rat za mir", "Duvanski kombinat", "Kostanjica", "RTCG". Uz pištaljke i sirene učesnici skandiraju "Milo lopove", "Ulica slobode", Svi na ulicu", "Hoćemo pravdu", "Ustani narode".

Oko hiljadu demonstranata se nakon šetnje Ulicom Slobode vratilo do zgrade VDT. Skandirali su "Danas mi, sutra svi". Građani su ostavljali koverte ispred zgrade tužilaštva i skandirali "Ostavke" i Katniću odlazi".

Jedan od organizatora Jovan Gajević je kazao da najgluplji od svih nas odlučuju o našoj sudbini. "Stijepoviću smo mi gazde a ne DPS. Tužilaštvo maže oči građanima. Migo je obični pion DPS koji nije pametan", kazao je Gajević. On je najavio proteste i za 16.februar i pozvao građane da donesu još koverti.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track