KANIBAL IZ BIHAĆA POKAZAO EMOCIJE: Ubio i pojeo majku, a suzu pustio kada su mu rekli da je neuračunjiv!
Foto: Avaz.ba

tuga

KANIBAL IZ BIHAĆA POKAZAO EMOCIJE: Ubio i pojeo majku, a suzu pustio kada su mu rekli da je neuračunjiv!

Bosna i Hercegovina -

Sabahudin Velić smatra se neuračunljivim i nije sposoban da prati tok krivičnog postupka, rekao je juče u sudnici Kantonalnog suda u Bihaću Jasmin Mešić, zamenik glavnog tužioca Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, koji zastupa optužnicu protiv kanibala koji je u septembru prošle godine u dvorištu porodične kuće u naselju Mahmić selo u Bosanskoj Krupi sekirom ubio, a potom izmasakrirao svoju majku.

Velić koji je juče plakao, kritičnog jutra je, prema svom iskazu, rekao majci da mora da prinese žrtvu, ali ne i kakvu i koga treba da ubije. Istog jutra, majka je rekla da je zadovoljna njime kao detetom, nakon čega mu je ljubila ruke, a on joj je rekao da je voli.

Nedugo posle, Velić je majci prišao sleđa dok je cepala drva pa je od nje tražio da mu da sekiru, jer je to muški posao, što je ona i učinila. Potom je, bez ikakvog povoda, udario majku dva puta u predelu glave i vrata, usled čega je i preminula.

Nakon ubistva, otišao je da klanja da bi nakon toga telo prebacio na drugo mesto i zapalio ga. Budući da telo nije izgorelo, ukopao je majku na nepoznato mesto, a potom ga iskopao i ponovo prebacio u garažu, gde ga je seckao raznim alatom kako bi razdvojio meso od kosti, koje je posle jeo. Monstrum je razbacao jedan do tela po okolnim livadama i šumi, dok je drugi deo zakopao u blizini kuće.

Velić se tu nije zaustavio pa je ubio i psa, jer je, kako je tvrdio tokom istrage, crni pas šejtan. U četiri iskaza tvrdio je da je morao da izvrši zločin, jer je bio začaran i samo je slušao uputstva više sile. Nakon svega, unajmio je automobil i zaputio se u Sarajevo, verujući da će tamo dobiti pomoć onih koji se bolje razumiju u veru.

Prvo ročište Velić je ispratio u suzama, za razliku od prvih dana i davanja iskaza, kad je bez evidentnih emocija prepričavao šta je uradio majci Nasihi. Kako saznajemo, u zatvoru ne koristi lekove i poštuje kućni red.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track