PROTESTI U PODGORICI: Dajte ostavke do 15. marta ili se nećemo razići! (VIDEO)
Foto: Vijesti/Srđan Kosović

demonstranti izneli zahteve

PROTESTI U PODGORICI: Dajte ostavke do 15. marta ili se nećemo razići! (VIDEO)

Crna Gora -

Hiljade ljudi okupile su se u subotu na protestu u Podgorici i zatražile ostavke državnog vrha Crne Gore, čelnika tužilaštva i javnog servisa RTV CG, a upućen je i poziv opoziciji da napusti parlament i bojkotuje sve izbore u zemlji do ispunjenja zahteva za ostavkama.

Protest koji je održan četvrtu sedmicu zaredom organizovala je gradjanska inicijativa "Odupri se 97.000", a povod za protest je afera "koverat" koja se odnosi na navodno sumnjive donacije vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Opozicija je podržala građanske proteste i dala logistiku organizaciji.

Demonstranti su danas uzvikivali mnoge parole, poput "Ostavke, ostavke", "Gotov si", "Mi smo država" i zatražili ostavke Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, predsednika Agencije za sprečavanje korupcije Sretena Radovića, te članova Saveta RTV CG i generalnog direktora te medijske kuće Božidara Šundića.

Posle šetnje užim centrom Podgorice, gde su ključne crnogorske institucije - predsedništvo, parlament, tužilaštvo, protest je završen mirno i najavljena su nova okupljanja.

Kurir.rs/Beta Foto: Vijesti/Srđan Kosović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track