PINK PANTER IZ NIKŠIĆA IDE NA KIPAR: Španija odbila molbu Crne Gore za izručenje Radovana Jelušića! Evo zašto ga zovu MOZGOM OZLOGLAŠENE BANDE!
Foto: Vijesti.me / Savo Prelević

UHAPŠEN PROŠLE GODINE

PINK PANTER IZ NIKŠIĆA IDE NA KIPAR: Španija odbila molbu Crne Gore za izručenje Radovana Jelušića! Evo zašto ga zovu MOZGOM OZLOGLAŠENE BANDE!

Crna Gora -

Španske vlasti neće Crnoj Gori izručiti člana kriminalne grupe "Pink Panter" Radovana Jelušića, iako je Ministarstvo pravde tokom prošle podnelo molbu za njegovu ekstradiciju, saopšteno je iz tog resora.

Jelušić je u martu prošle godine uhapšen u Španiji po Interpolovoj poternici.

Kako je saopšteno, nadležni organi Španije su na zahtev iz Crne Gore odgovorili da je prioritet dat nalogu za hapšenje i predaju Jelušića Kipru radi krivičnog gonjenja i postupaka koji je protiv njega tamo pokrenut.

Jelušić je odavno poznat crnogorskoj policiji i pravosuđu.

On je hapšen u Rimu 2010. godine, a dve godine kasnije je izručen Crnoj Gori. Tada je hapšenje Jelušića pozdravio i izvršni direktor Interpola Žan-Mišel Lubuten, koji je kazao da je pao "mozak ozloglašene bande".

Sudija podgoričkog Višeg suda Predrag Tabaš je 2015. godine osudio Jelušića na šest godina i osam meseci zatvora zbog pljačke zlatare u Tokiju, iz koje je zajedno sa Podgoričaninom Rifatom Hadžiahmetovićem 14. juna 2007. ukrao nakit vredan 1,7 miliona evra, kao i zbog falsifikovanja pasoša.

Sudija Tabaš je nakon toga doneo rešenje kojim je prihvatio jemstvo vreedno 101.000 evra da se ukine pritvor Jelušiću, u kome je proveo više od tri godine.

Prethodnom presudom Jelušić je bio osđen na sedam godina i dva meseca zatvora, ali je Apelacioni sud nakon žalbe ukinuo tu presudu.

Prema navodima iz optužnice, Radovan Jelušić je kao član kriminalne organizacije "Pink Panter" 14. juna 2007, oko 17 časova, u Tokiju, u poslovnom centru Ginza, zajedno sa Rifatom Hadžiahmetovićem, opljačkao juvelirnicu, odnevši nakit vredan 284 miliona japanskih jena, odnosno oko 1,75 miliona evra.

Kurir.rs/ Beta

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track