GRAĐANI CELU NOĆ BRANILI KRSTIONICU: I mitropolit Amfilohije stiže danas u manastir Svetog arhangela Mihaila!
Foto: YouTube / Radio Slobodna Evropa

odbrana od rušenja

GRAĐANI CELU NOĆ BRANILI KRSTIONICU: I mitropolit Amfilohije stiže danas u manastir Svetog arhangela Mihaila!

Crna Gora -

Vernici i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske celu noć su čuvali malu krstionicu na obali u kompleksu manastira Svetog Arhangela Mihaila na Prevlaci kod Tivta, a koju je prethodno bezuspešno pokušala da zauzme crnogorska policija kako bi sprovela rešenje građevinske inspekcije o rušenju.

Vernici iz čitave Crne Gore, ali i iz Srbije i BiH počeli su da dolaze na Prevlaku i "volontiraju" u čuvanju krstionice, dok iz Mitropolije poručuju da neće dozvoliti rušenje krstionice, te da će pokušati da sa državom nađu kompromis kako bi se ona sačuvala.

U popodnevnim časovima Prevlaku će, kako je najavljeno iz Mitropolije, posetiti i mitropolit Amfilohije, koji će prethodno služiti svetu liturgiju na Toploj u Herceg Novom.

Situacija je inače jutros mirna, a policije nema u blizini Prevlake. Pravni predstavnik Manastira Svetog Arhangela Mihaila Dejan Vukšić najavio je da će danas tokom dana predati krivičnu prijavu protiv odgovornih u državi zbog povrede načina vođenja upravnog postupka u vezi sa rešenjem statusa objekta krstionice, odnosno zbog preksinoćne akcije policije koja je pokušala da zauzme krstionicu i pre nego što je izvršna služba građevinske inspekcije uopšte pokušala da na licu mesta sprovede rešenje o rušenju.

Kurir.rs / Sputnjik

Foto: YouTube / Radio Slobodna Evropa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track