RATNI ZLOČINAC DARIO KORDIĆ PROPOVEDAO ZAGREBAČKIM STUDENTIMA KAKO MU SE U HAGU UKAZAO BOG! Pogledajte kako su mladi prekinuli predavanje povicima: Ti si ratni zločinac! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

INCIDENTI

RATNI ZLOČINAC DARIO KORDIĆ PROPOVEDAO ZAGREBAČKIM STUDENTIMA KAKO MU SE U HAGU UKAZAO BOG! Pogledajte kako su mladi prekinuli predavanje povicima: Ti si ratni zločinac! (VIDEO)

Hrvatska -

Dario Kordić, osuđeni ratni zločinac, koji je proglašen krivim za masakr u selu Ahmići u BiH gde su pripadnici HVO-a 16. aprila 1993. godine pobili 116 muslimana, među njima i tromesečno dete, održao je predavanje studentima o tome kako je u zatvoru u Hagu pronašao Boga. Grupa mladih upala je u dvoranu i prekinula ga povicima da je ratni zločinac. Razvili su i transparent koji im je oduzet.

Kordić je onda počeo da govori o svom susretu sa Bogom, ali i tome da je njegov odlazak u Hag bila - odmazda.

foto: Facebook

"Imao sam tada 31 godinu i gledao sam masovno prolivanje krvi po našoj prekrasnoj zemlji. Kada sada gledam unazad i razmislim o tome niko od nas nije trebalo da preživi te strahote. Jedini ko nas je spasao bio je sam Bog. Kada je došla vest o Dejtonskom sporazumu sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Hag. Proveo sam skoro devet godina u sobici, a u ruci jedino što sam imao je bila brojanica. Molio sam se Bogu i dan po dan, tokom svojeg suđenja, sve sam mu postajao bliži.Osetio sam kako me Gospod čisti, a rešetke na mom prozoru polako su nestajale," ispričao je Dario Kordić.

foto: 24sata.hr/Ivana Kovačić

Rekao je da ga je veče pre početka suđenja "probudilo svetlo koje nije sa ovog sveta".

"Prošlo je skoro 20 godina od kada sam doživeo svoj drugi rođendan. To je dan kada je započelo moje suđenje. Tu noć probudilo me svetlo u tri ujutro koje nije bilo s ovoga sveta. Čuo sam glas koji mi je rekao: 'Dragi moj sine, prepusti sve u moje ruke'. Osetio sam kako mi se srce napunilo. Kleknuo sam, pomolio se i izrekao Gospodu svoje "da" ispričao je Kordić.

foto: 24sata.hr/Ivana Kovačić

Podsetimo, Kordić je po proglašenju krivice osuđen je na 25 godina zatvora, a oslobođen je 2014. godine nakon što je dve trećine kazne odslužio u Austriji.

Čim je najavljeno, predavanje Daria Kordića izazvalo je kontraverze kako u Hrvatskoj, tako i u BiH. Komentari u Kordićevoj domovini pokazali su duboku podeljenost javnog mnjenja.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Youtube i 24sata.hr/ Ivana Kovačić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track