GDE JE CRNA GORA? KAKO NAM ONA UOPŠTE MOŽE POMOĆI: Gvaidova žena se slikala sa Milom i zahvalila mu na podršci, ali sigurno nisu računali na ovakve komentare! (FOTO)
Foto: Instagram/Printscreen

nastala velika polemika

GDE JE CRNA GORA? KAKO NAM ONA UOPŠTE MOŽE POMOĆI: Gvaidova žena se slikala sa Milom i zahvalila mu na podršci, ali sigurno nisu računali na ovakve komentare! (FOTO)

Crna Gora -

Fabijana Rosales, žena samoproglašenog predsednika Venecuele Huana Gvaida, objavila je na društvenim mrežama fotografiju sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i zahvalila mu na podršci.

”Hvala predsedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, za podršku narodu Venecuele. Svet nas podržava, idemo napred, ne gubimo nadu. Mi imamo podršku međunarodne zajednice. Nastavićemo da radimo na stvaranju globalnih saveza”, napisala je.

Oni su se sreli na Sedona Forumu koji svake godine u američkoj saveznoj državi Arizoni organizuje Mekejn institut.

Među komentarima je bilo dosta pohvala na račun prve dame, koja je u diplomatskoj ofanzivi prikuplja podršku i pomoć za prevrat u Venecueli.

"Veliki čovek se pridružio jednako velikoj ženi, hvala ti što si dao Venecueli taj predah ... oni su kiseonik, oni su ljubaznost, oni predstavljaju porodične vrednosti, oni su dobri ljudi...", glasio je jedan od komentara koji je pohvalio i Đukanovića.

foto: Twitter/Printscreen

Na Tviteru je bilo još zanimljivijih komentara. Pojedini tviteraši nisu baš bili sigurni gde se Crna Gora uopšte nalazi. Jedan korisnik je postavio to pitanje i ubrzo dobio odgovor, mada ne baš savim tačan: "Svi to znaju, između Italije, Francuske i Švajcarske pored Mon Blana".

Bilo je i onih mnogo upućenijih u ovdašnja dešavanja, tako je jedan od tviteraša ostalim komentatorima objasnio da je Đukanović "nakon nezavisnosti svoje zemlje, sam sebe proglasio za ministra odbrane, što je izazvalo kritike različitih organizacija koje su tu meru smatrale neustavnom".

Huan Gvaido
Huan Gvaidofoto: EPA

Drugi se zapitao šta to Crna Gora može da pomogne Venecueli.

"Ne znam koliko nam Crna Gora može ponuditi osim dobrog odmora", naveo je jedan komentator.

Bilo je i onih koji su Đukanovića poredili sa Nikolasom Madurom dodavši da je Fabijana ovom slikom sebi zabila autogol.

Nikolas Maduro
Nikolas Madurofoto: EPA

Inače, Crna Gora je 26. januara podržala stav Evropske unije u kojem se osuđuje produbljivanje krize u Venecueli, koja je rezultirala masovnim kršenjem ljudskih prava i nasiljem.

“Podržavamo zajedničku izjavu naših evropskih partnera, u kojoj je iskazana podrška Gvaidu da, u skladu sa Ustavom u kapacitetu privremenog predsednika, obezbedi održavanje slobodnih, demokratskih i legitimnih predsjedničkih izbora”, poručili su tada iz Ministarstva spoljnih poslova.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track