SA NJEGOVOG KOMBIJA JE POSLATA PORUKA ĐUKANOVIĆU: Policija oduzela vozilo, opozicija traži da se vrati jer vlasnik živi od njega (FOTO)
Foto: GP URA

opasno

SA NJEGOVOG KOMBIJA JE POSLATA PORUKA ĐUKANOVIĆU: Policija oduzela vozilo, opozicija traži da se vrati jer vlasnik živi od njega (FOTO)

Crna Gora -

Podgorička policija i dalje proverava kombi sa likom predsednika Mila Đukanovića koji je oduzela pre dva i po mjeseca zbog sumnje da je učestvovao u udesu.

Kombi šavničkih tablica koristio je tokom protesta Građanski pokret URA a na njemu je bila fotografija Đukanovića i poruka “kraj poslednjeg diktatora”.

Na kombiju, kako su tada saopštili iz policije, nije bilo nikakvih fotografija kada su ga isključili iz saobraćaja. Vijestima je 17. maja iz Uprave policije saopšteno da “i dalje traje postupak provera u skladu sa zakonom”, dok iz URA potvrđuju da kombi i dalje nije vraćen vlasniku.

Izvršni direktor URA Zoran Mikić kaže da je vlasniku oduzet kombi koji koristi kao sredstvo za rad, čime se krše njegova prava garantovana Ustavom CG i Evropskim konvencijama.

Iz partije koju predvodi Dritan Abazović obratili su se direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, Savetu za građansku kontrolu rada policije, Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije i zaštitniku ljudskih prava i sloboda Šućku Bakoviću.

Abazović je Veljovića u dopisu pitao o kakvom se udesu radi, ko je u njemu učestvovao, zbog čega je došlo do sumnji da je baš ovaj kombi učestvovao u udesu, te koji je tužilac o ovome obavešten i koje krivično delo se stavlja na teret, s obzirom na to da je vozilo oduzeto zbog veštačenja.

Mikić za Vijesti je kazao da je “policija u gotovo filmskoj akciji uhapsila kombi 13. marta i „stavila ga u pritvor“ koji traje i do danas”.

“Zabrinjava to što nisu pružene adekvatne informacije zbog čega je to urađeno i šta se ovoliko vremena tačno veštači. Uprava policije još uvek nije odgovorila na pitanja koja smo im zvanično poslali”, kazao je Mikić.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: GP URA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track