CRNOGORSKI KANDIDAT ZA RAMBA: Policija provalila u  štek kriminalca (21), našla mali arsenal i marihuanu
Foto: Uprava policije Crne Gore

opasno

CRNOGORSKI KANDIDAT ZA RAMBA: Policija provalila u štek kriminalca (21), našla mali arsenal i marihuanu

Crna Gora -

Crnogorska policija izvela je akciju na šest lokacija u Podgorici prilikom koje je uhapšena jedna osoba i zaplenjena velika količina oružja, municije ali i marihuane.

Službenici Uprave policije – Centra bezbednosti Podgorica su, u cilju prevencije, rasvetljavanja i dokazivanja krivičnih dela iz oblasti krvnih delikata i suzbijanja droga, izveli akciju u kojoj su na šest lokacija u Podgorici izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste bezbednosno interesantna lica i pronašli i oduzeli sedam komada vatrenog oružja od čega pet automatskog, veću količinu municije i drogu i lišili slobode osumnjičeno lice koje ih je držalo u tzv. štek stanu.

"Službenici CB Podgorica su naime, na osnovu saznanja do kojih su došli da više bezbednosno interesantnih na području Podgorice poseduje automatsko oružje i municiju koje drže u tzv. štek stanovima radi dalje prodaje licima iz kriminalne sredine kao i članovima organizovanih kriminalnih grupa, pribavili naredbu od strane nadležnog sudije za istragu i izvršili pretres stanova i drugih prostorija na šest lokacija koje koriste ova lica a kojima je pronađeno automatsko i drugo oružje, municija i droga", saopštila je policija Crne Gore.

foto: Uprava policije Crne Gore

Policijski službenici su pretresom tzv. štek stana, koji koristi E. R. (21), pronašli i oduzeli četiri automatske puške tzv. kalašnjikov, automatski pištolj "škorpion", dva pištolja, veću količinu municije i više mobilnih telefona i tablet uređaja koji su, kako se sumnja, korišćeni za komunikaciju i pripreme u vezi sa izvršenjem krivičnih dela.

Pretresom drugog stana koji E.R. koristi policijski službenici su kod njega pronašli i oduzeli oko 76 grama marihuane koja je, kako se sumnja, bila spremna za stavljanje u tzv. ulični promet budući da je bila spakovana u manja pakovanja namenjena prodaji.

Policijski službenici su lišili slobode E. R. zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična dela. Oduzeto oružje i droga biće upućeni Forenzičkom centru radi veštačenja. Kriminalistička obrada je u toku.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track