MERDITA U  SKUPŠTINI  CRNE GORE: Potpredsednik Genci Nimanbegu otvorio sednicu na albanskom, odmah reagovao Milun Zogović (VIDEO)
Foto: Screenshot

provokacija

MERDITA U SKUPŠTINI CRNE GORE: Potpredsednik Genci Nimanbegu otvorio sednicu na albanskom, odmah reagovao Milun Zogović (VIDEO)

Crna Gora -

Potpredsednik Parlamenta Crne Gore Genci Nimanbegu otvorio je sjednicu Parlamenta pozdravnim riječima na albanskom jeziku, što je izazvalo reakciju poslanika Demokratskog fronta Miluna Zogovića.

„Merdita! Koleginice poslanici i kolege poslanici, nastavljamo desetu sednicu prvog redovnog zasedanja u 2019. godini“, kazao je Nimanbegu, na šta je proceduralno reagovao Zogović.

„Potpredsedniče Skupštine, s obzirom da se ovaj parlament nalazi u Crnoj Gori, a ne u Albaniji ili na Kosovu, dakle, ne u Prištini ili Tirani, smatram da biste zvanične sednice ovog parlamenta trebalo da otvarate na srpskom jeziku, ili na zvaničnom jeziku. Nemam ništa protiv što vi govorite ’merdita‘ ili ’mjerdita‘, ali svakako mislim da je bilo korektno da posle toga kažete ’dobar dan‘, kako se mi ovde ne bismo gubili u vremenu i u prostoru, jer nije toliki sodom zapušio da nikom od nas to ne smeta“, kazao je Zogović i dodao da smatra „da ipak treba da se malo vratimo u neke realne okvire“.

Potpredsednik Nimanbegu na to je odgovorio da kolega Zogović očigledno nije dovoljno čitao Poslovnik, te da je to poslovnička mogućnost i kurtoazno pozdravljanje.

„To samo govori o vašem demokratskom kapacitetu koji ja ne mogu da izgradim“, poručio je Nimanbegu, na šta je Zogović odgovorio da ne zna kome se potpredsednik Skupštine Crne Gore obratio sa „merdita“, ali da bi mu kao poslaniku ovog doma bilo prijatno da se i njemu obratio sa „dobar dan“.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track