Najnovije vesti

REKLA JE TAKSISTI DA IDE NA PUMPU DA KUPI GORIVO ZA MOTORNU TESTERU: Onda je otišla kod bivšeg muža i zapalila njega i njegovu devojku
Foto: Vijesti/Jadranka Ćetković

potvrđena optužnica

REKLA JE TAKSISTI DA IDE NA PUMPU DA KUPI GORIVO ZA MOTORNU TESTERU: Onda je otišla kod bivšeg muža i zapalila njega i njegovu devojku

Crna Gora

Optužnica protiv Safije Klimenti, zbog sumnje da je zapalila bivšeg muža Sulejmana Murića (61) i njegovu nevenčanu suprugu Sedinu Mocević (45) dok su spavali u kući 8. januara, potvrđena je u bjelopoljskom Višem sudu, a u međuvremenu saslušan je taksista koji je kobnog dana prevezao Safiju i sa njom svratio na benzinsku pumpu da kupi gorivo koje je koristila u izvršenju jezivog zločina.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Filip Plavčić

Tužilaštvo je u saslušalo taksistu B. S, koji je ispričao da mu je kobnog dana, oko 20 sati, prišla starija žena i pitala ga da li može da je poveze do mesta Besnik, ali ga je zamolila i da svrate do benzinske pumpe u Rožajama kako bi "uzela gorivo deci za motornu testeru".

- Na benzinskoj pumpi kupila je dva litra benzina, ušla u kuću kroz prozor od kupatila, otvorila vrata od dnevnog boravka, sa vrata isprosipala benzin i zapalila ga upaljačem - piše u rešenju o određivanju pritvora.

Klimenti je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, na osnovu toga što je delo koje joj je stavlja na teret posebno teško zbog načina izvršenja i posledice.

- Kada se životna situacija u kojoj se našla okrivljena dovede u vezu sa činjenicom da ona ima šestoro dece, od kojih petoro živi van Crne Gore, od kojih može zatražiti i dobiti pomoć u slučaju bekstva, pravilan je zaključak prvostepenog suda da navedene činjenice u svojoj ukupnosti upućuju na zaključak da bi se okrivljena, ukoliko bi se našla na slobodi, dala u bekstvo i na taj način ometala vođenje krivičnog postupka - piše u odluci Apelacionog suda kojim je odbijena žalba advokata okrivljene na odluku o produženju pritvora.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Okrivljena je tokom istrage priznala da je podmetnula požar, ali, kako je kazala, nije nameravala da bilo ko strada.

Ženu koju je ubila nije ni poznavala

Ispričala je da je dugo godina živela u braku sa Sulejmanom, sa kojim je izrodila šestoro dece, koja su sada punoletna. Takođe je ispričala da se zbog neprestanog maltretiranja 2011. godine razvela od supruga, kojeg je čak i prijavljivala za zlostavljanje.

Do januara ove godine živela je u kući koju su zajednički gradili, a potom je otišla da živi u Bar kod sina i snaje. Motiv užasne tragedije, kako je kazala, bilo je to što nije mogla da podnese da druga žena "dođe da živi na njenu muku, odvajajući od usta da se izgradi porodični dom".

- Bolelo me je to što je druga žena živela u kući koju smo ja i nekadašnji muž zajedno gradili - kazala je Klimenta.

foto: Youtube/Printscreen

Ona je izjavila da stradalu, nevenčanu ženu njenog bivšeg supruga nije poznavala niti je ikada ranije videla.

Živeli zajedno pet dana, pa nastradali

Podsećanja radi, kako je naš list ranije pisao, nastradali Sulejman i sa novom suprugom je živeo u zajednici tek pet dana u trenutku kada ih je Safija zapalila.

Safija je tvrdila da je mislila da je kuća prazna jer nije čula da nekoga ima unutra.

Nakon što je podmetnula požar sela je u autobus za Podgoricu, koji je policija presrela i uhapsila je.

(Kurir.rs/Dan)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...