UHAPŠEN ZAGREBAČKI TUŽILAC, PRETI MU 10 GODINA ZATVORA: Terete ga za mito od uhapšenog za šverc 15 tona droge!
Foto: Profimedia

za odustajanje

UHAPŠEN ZAGREBAČKI TUŽILAC, PRETI MU 10 GODINA ZATVORA: Terete ga za mito od uhapšenog za šverc 15 tona droge!

Hrvatska -

Zamenik zagrebačkog opštinskog državnog tužioca uhapšen je sinoć pod sumnjom da je primio mito kako bi odustao od kaznenog postupka 37-godišnjeg muškarca zbog pretnje, saopštio je Uskok koji je protiv tužitelja i još tri osobe pokrenuo istragu.

Uskok tereti 59-godišnjeg tužioca da je preko posrednika pristao da primi mito u zamenu da odustane od određivanja istražnog zatvora i pokretanja kaznenog postupka protiv 37-godišnjaka.

Tužitelj je prema Uskokovim sumnjama nakon toga doneo rešenje kojim je i odbacio kaznenu prijavu protiv 37-godišnjaka, a po pisanju medija reč je o Tomislavu Sablji.

Sabljo je u julu, u odvojenom slučaju, uhapšen zbog krijumčarenja 15 tona marihuane i paljenja automobila u Zagrebu, a nalazi u istražnom zatvoru.

Istragom koju je zbog primanja i davanja mita u petak uveče na osnovu prijave policije pokrenuo Uskok, uz osumnjičenog tužitelja i Sablju, obuhvaćene su još dve osobe starosti 57 i 52 godine.

Primio 3000 eura mita

Uskok sumnja da su od sredine marta do početka juna, nakon što je protiv Sablje podnesena krivična prijava zbog pretnje, Sabljo i još jedan osumnjičeni zatražili su od četvrte osobe da od zamenika Opštinskog državnog tužioca u Zagrebu zatraži pokretanje potrebnih radnji za realizaciju akcije a za to mu je obećao novčanu nagradu.

Tužitelj je, pristajući da realizuje zatraženo, zatražio od preostale dvojice okrivljenih da mu predaju 1000 evra odmah i 2000 evra kad završi predmet.

Nakon što su se oni s tim saglasili, tužitelj je doneo rešenje kojim je odbacio krivičnu prijavu, izvestio je Uskok na svojim internetskim stranicama.

Kurir.rs / Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track