SEAT KOJIM SU POBEGLE UBICE JOVANA KLISIĆA UKRADEN U BEOGRADU: Policija češlja Kožarevu grupu, na ova pitanja još nema odgovora (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube, Printscreen Facebook

OBRAČUN KLANOVA

SEAT KOJIM SU POBEGLE UBICE JOVANA KLISIĆA UKRADEN U BEOGRADU: Policija češlja Kožarevu grupu, na ova pitanja još nema odgovora (VIDEO)

Crna Gora -

Automobil “seat” iz kog su napadači pre dva dana ubili Baranina Jovana Klisića i ranili Velizara Gardaševića, ukraden je u Beogradu, rečeno je iz vrha Uprave policije.

Zbog toga su inspektori potražili pomoć kolega iz Srbije, ali je fokus istrage na tragovima pronađenim na mestu pucnjave.

Na Klisića i Gardaševića je iz vatrenog oružja pucano pre dva dana, nakon što su izašli iz restorana “Savoja” i krenuli ka Klisićevom “audiju”.

Pretpostavlja se da su u “seatu” bila dvojica napadača, ali se ne isključuje mogućnost da je ista osoba vozila i pucala. Ispaljeno je 12 do 13 metaka.

Inspektori su saslušavali Barane koji imaju policijski dosije, proveravali alibije članova kriminalne grupe na čijem čelu je Alan Kožar i pokušavali da utvrde ko je čekao ubicu u Bjelišima i pomogao mu da pobegne. Pojedini Barani su i poligrafski ispitivani.

Policija proverava da li su Rožajac H. K. i Podgoričanin V. L. povezani sa ukradenim “seatom”, rečeno je nezvanično iz te institucije.

Rožajac, Podgoričanin i još četiri osobe među kojima su i radnica jedne podgoričke picerije Z. M. Đ. i njen sin, uhapšeni su u istrazi incidenta iz avgusta u barskom restoranu “Savoja”.

Među uhapšenima, navodno, nalazi se i muškarac koji je 20. avgusta naoružan pištoljem i maskiran utrčao u “Savoju” tražeći metu.

Policija je odmah posle ubistva istraživala da li je pucnjava u Baru “brzi odgovor” kriminalnog klana na ranjavanje Jovana Đurovića i ubistvo Gorana Savića prošle subote u Amsterdamu, ali to nije jedini pravac istrage.

Đurović je pre nekoliko dana došao u Crnu Goru iz Amsterdama, gde je ranjen 23. oktobra.

“Svakako, predmet našeg stalnog interesovanja biće ne samo Jovan Đurović, nego svi pripadnici organizovanih krimanalnih grupa na teritoriji Bara i imaćemo stalnu aktivnost usmerenu prema njima”, kazao je Veselin Magovčević, načelnik Centra bezbednosti.

Objasnio je i da policija odavno sa posebnom pažnjom nadzire restoran “Savoja”.

Inače, restoran je u vlasništvu porodice pokojnog Armina Muše Osmanagića, koji je ubijen na pragu restorana 2014. Neposredno nakon što je pogođen hicem iz puške sa snajperom, Klisić je tada ispalio “kišu” metaka ka kafiću u vlasništvu Jova Đurovića.

Đurovićev brat Luka stradao je u saobraćaju 2013. godine, a on i ubijeni Osmanagić važili su za šefove suprotstavljenih kriminalnih klanova u toj opštini.

Kurir.rs/Vijesti.me /Svetlana Đoković, Jelena Jovanović) Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track