Najnovije vesti

VATROGASCI IZ BARA UPISALI SE U HEROJE! NEĆE DA KRENU NA NAROD: Odbili naređenja, Milova policija ih odmah kaznila
Policajac Šćepanović i vatrogasci Đuranović i Rukavina se solidarišu sa građanima, Foto: Facebook

solidarni sa građanima

VATROGASCI IZ BARA UPISALI SE U HEROJE! NEĆE DA KRENU NA NAROD: Odbili naređenja, Milova policija ih odmah kaznila

Crna Gora

Vatrogasci iz Bara, Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović, odbili su da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vernika koji se ne slažu sa Zakonom o verskim zajednicama, usvojenim u Skupštini pre nekoliko noći, i protiv njih je stoga pokrenut disciplinski postupak.

Oni su kazali da su ponosni na svoju odluku i da će ostati istrajni, bez obzira na moguće posledice.

"Bojan Rukavina nije pravoslavne veroispovesti, ali jeste solidaran sa građanima koji se protive nakaznoj politici režima, i zbog toga smo veoma zahvalni“, kazao je Nikola Đuranović.

Od ovih barskih vatrogasaca je zatraženo da konkretno asistiraju policiji kod tunela „Sozina“, gde se očekivalo da će vernici iz Bara, Sutomora i Virpazara blokirati saobraćaj na dan kada je usvojen zakon koji diskriminiše Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu Mitropoliju crnogorsko-primorsku.

Inače, pre ovog gesta trojice barskih vatrogasaca nikšićki policajac Miloje Šćepanović odbio je da pendrekom ide na sugrađane koji protestuju zbog istog zakona i vratio je uniformu i oružje Upravi policije, nakon čega ga je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao.

Kurir.rs/Sputnjik/Bar portal Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...