POLICIJA POJAČAVA PRITISAK: Helikopterima hoće da snimaju građane, protesti se nastavljaju uprkos debelom minusu!
Foto: Facebook/Printscreen

protestne šetnje se nastavljaju

POLICIJA POJAČAVA PRITISAK: Helikopterima hoće da snimaju građane, protesti se nastavljaju uprkos debelom minusu!

Crna Gora -

Deo specijalne jedinice MUP-a Crne Gore upućen je u Berane, s ciljem razbijanja eventualne blokade magistralnih putnih pravaca, koju su proteklih dana sprovodili vernici SPC gnevni zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Kako prenose izvori, Srpska pravoslavna crkva i opozicioni lideri u Crnoj Gori pozivaju na mirne demonstracije, ali se plaše ubačenih provokatora koji bi mogli da izazovu sukobe i iniciraju akciju policije.

Takođe, prema saznanjima medija, čelnici crnogorskog MUP-a planirali su da u ponedeljak uveče iznad Zete podignu helikopter sa termovizijskom kamerom, kako bi "locirali" pobunjene građane u slučaju okupljanja.

Građani Berana i danas se okupljaju da iskažu neslaganje sa otimanjem srpskih svetinja koje je najavio režim Mila Đukanovića, a slično je i u drugim gradovima.

Danas se u Beranama okupio još veći broj građana nego juče, kako bi pružio otpor i poslao snažnu poruku da se neće pomiriti sa sramnim zakonom kojim se targetira srpski narod i njena Crkva u Crnoj Gori.

Na Žabljaku je, uprkos temperaturi od minus 12, počela još jedna protestna šetnja.

Kurir.rs/Novosti.rs Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track