NEBOJŠA MEDOJEVIĆ PORUČIO: Crna Gora je na ivici građanskog rata!
Foto: Youtube prtscr / Svet na dlanu

predsednik pokreta za promene

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ PORUČIO: Crna Gora je na ivici građanskog rata!

Crna Gora -

Predsednik crnogorskog opozicionog Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da se Crna Gora danas nalazi na ivici gradanskog rata zbog "opasne i nerazumne politike" vladajuće Demokratske partije socijalista.

On je u intervjuu za portal Glas Srpske ocenio da građani u Crnoj Gori ne protestuju samo zbog usvajanja Zakona o veroispovesti, već i zbog "višegodišnje totalitarne vladavine sadašnjeg režima".

Medojević je rekao da režim misli da može da reši ovu situaciju represijom, pa je krenuo masovno da hapsi sve one koji drugačije misle.

"Otvoren je lov na sve one koji kritikuju režim. Mislim da smo ušli u ozbiljnu fazu fašizacije Crne Gore", rekao je Medojević.

On je izrazio bojazan da bi moglo da dođe do eskalacije sukoba, jer DPS ne odustaje od svojih planova i upozorio na sve prisutnije fizičko nasilje koje sprovode "crnogorske patriote".

"Nazivaju sebe patriotima, ali njihovo ponašanje ima odlike fašizma. Taj crnogorski nacizam je sve primetniji i sve opasniji. Oni žele da reše srpsko pitanje, i to po modelu (ustaške) NDH. Sve to je posledica jezika mržnje", rekao je Medojević.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track