Najnovije vesti

EPILOG DRAME U DERVENTI: Majci koja je ostavila bebu pored puta preti do 3 godine zatvora!
Foto: Profimedia

ostavila dete na minus 5 stepeni

EPILOG DRAME U DERVENTI: Majci koja je ostavila bebu pored puta preti do 3 godine zatvora!

Bosna i Hercegovina

Posle šest dana provedenih na pedijatriji dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", ostavljeni dvomesečni dečak iz Dervente napustio je ovu zdravstvenu ustanovu u pratnji staratelja.

U bolnici su brinuli o njemu od 24. januara, kada ga je 22-godišnja majka V. N. rano ujutro, na minus pet stepeni, ostavila u korpi na otvorenom, u haustoru između zgrada naselja Sajmište u Derventi.

Direktorka derventskog Centra za socijalni rad Maja Popović, u cilju zaštite interesa deteta i tajnosti podataka, nije mogla da otkrije ko će brinuti o bebi i njenom dvogodišnjem bratu.

"Sve je odrađeno u najboljem interesu deteta. Ostali organi vode postupke. Šta će se dalje dešavati u odnosu na majku, to nije naš domen. Važno je da je dete zbrinuto", rekla je Popovićeva, potvrdivši da beba nije vraćena majci, ali da je zajedno sa starijim dvogodišnjim bratom.

Dvomesečnu bebu, koju je majka ostavila pravdajući se nemaštinom, pronašla je Mirjana Jevtić, čistačica iz obližnjeg kafića.

Policija je zbrinula bebu, a posle samo dva sata uspela je da pronađe i identifikuje odbeglu majku. Okružno javno tužilaštvo je njen postupak okvalifikovalo kao krivično delo napuštanja deteta, zbog čega joj preti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...