KEKOVIĆ JE OTVORIO VRATA RENOA I ONDA JE ODLETEO U VAZDUH: U snažnoj eksploziji u Podgorici umalo da strada i prolaznica
Foto: Youtube/Printscreen

detalji razorne eksplozije

KEKOVIĆ JE OTVORIO VRATA RENOA I ONDA JE ODLETEO U VAZDUH: U snažnoj eksploziji u Podgorici umalo da strada i prolaznica

Crna Gora -

Crnogorska policija je pokušavala da rekonstruiše kako je izbila razorna eksplozija u automobilu “reno” u kojem je na mestu ostao mrtav Podgoričanin Đorđije Božović (30), a teško ranjen njegov prijatelj Aleksandar Keković (29) zvani Arkan.

Prvi podaci iz istrage ukazuju da su Podgoričani u automobilu prevozili eksploziv, a tek u narednim danima će se utvrđivati kako se aktivirala razorna količina eksploziva.

Pre jake eksplozije, Keković je na početku Dalmatinske ulice zaustavio automobil, u kojem je na mestu suvozača sedeo Božović.

Nadzorne kamere marketa “Lida” zabeležile su da je taj mladić ušao u prodavnicu, nešto kupio, a potom izašao i krenuo ka belom automobilu.

U trenutku dok je otvarao vrata “renoa” odjeknula je razorna eksplozija, koja ga je bacila na asfalt...

“Bio sam ispred stepeništa, kod kuće komšija, kada je puklo. Dotrčao sam do zapaljenog automobila i video povređenog muškarca koji je bio svestan. Sa komšijom sam ga odvukao desetak metara dalje na trotoar, pitali smo ga kako se zove i preziva. Odgovarao je. Nafta je šikljala po putu, a potom se uništeni automobil zapalio. Sve vreme su se čuli pucnji unutra, pretpostavljam, da su odjekivali meci iz nekog pištolja”, ispričao je meštanin koji je prvi dotrčao do Kekovića.

Povređena je i Podgoričanka V.R. kojoj je vatra opekla lice, a pukom srećom je preživela eksploziju.

Ona je izlazila iz radnje kada je sve puklo.

Krvavog lica i crna od gareži krenula je da se vraća u market. Na vratima je srela radnica, koja je zbog šoka i stresa nešto kasnije tražila pomoć lekara Kliničkog centra.

V.R. je zadržana na lečenju u Kliničkom centru, a zbog opekotina jačeg stepena, lekari smatraju da će sporo teći njen oporavak.

Policijski podaci pokazuju da je Keković u utorak iznajmio “reno” od jedne rent-a-kar agencije u Podgorici. Dan kasnije, desetak puta automobilom je išao ka gradu i vraćao se kući, što je bilo sumnjivo njegovim komšijama.

Keković nije saslušan, a u policiji su kazali da će to učiniti kada lekari, koji su se satima borili za njegov život, završe svoj deo posla.

On ima višestruke prelome, a vatra je zahvatila i veliki deo njegovog tela... Smešten je na intenzivnoj nezi, a njegovo zdravstveno stanje juče je bilo stabilno.

Načelnik Centra bezbednosti Podgorica Milovan Pavićević rekao je da sve okolnosti, “destrukcija vozila” i tragovi na licu mesta “upućuju na sumnju da je eksplozivna naprava bila u vozilu”.

“Da su oni, koji su inače poznati po izvršenju ovih krivičnih dela, prevozili improvizovanu eksplozivnu napravu, ali, ja bih dao svakako reč stručnjacima”, kazao je Pavićević.

Ipak, za sada se ne može zasigurno potvrditi da su Božović i Keković prevozili eksploziv. I dalje postoji mogućnost da je bomba podmetnuta.

Kurir.rs/Vijesti.me (Svetlana Đokić, Jelena Jovanović, Biljana Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track